Εντυπωσιακές εικόνες από άσκηση των ενόπλων δυνάμεων στον κρητικό ουρανό

Κρήτη
Εντυπωσιακές εικόνες από άσκηση των ενόπλων δυνάμεων στον κρητικό ουρανό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πρώτη φορά στη βάση της Σούδας μαχητικά της Σαουδικής Αραβίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διμερής άσκηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την Βασιλική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας στην αεροπορική βάση της Σούδας.

Η επιχειρησιακή άσκηση έγινε στο πλαίσιο του ευρύτερου πλέγματος διεθνών δραστηριοτήτων με φίλες και σύμμαχες χώρες που έχει σχεδιάσει, συντονίζει και διεξάγει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Πάντως, οι εικόνες από τα μαχητικά αεροσκάφη των δύο χωρών να «σχίζουν» κυριολεκτικά τον κρητικό ουρανό, ήταν εντυπωσιακές και κόβουν την ανάσα.

Η διμερής άσκηση «Saudi - Hellenic Joint Exercise 21» των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την Βασιλική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας, με την επωνυμία «Falcon Eye - 1» πραγματοποιήθηκε στην Σούδα από τις 9 έως και τις 26 Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ για πρώτη φορά μεταστάθμευσε προσωπικό και μέσα της αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας στην αεροπορική βάση της Σούδας. Μάλιστα κατά την διάρκεια της άσκησης εκτελέστηκαν αποστολές σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων, καθώς και προστασία - προσβολή στόχων σε ξηρά και θάλασσα.

Στις 19 Μαρτίου εξάλλου, πραγματοποιήθηκε η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, καθώς και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος πραγματοποίησε για πρώτη φορά επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη άσκηση των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των δυνάμεων που συμμετείχαν, ενώ αποδεικνύει στην πράξη η συνεχής αναβάθμιση της συνεργασίας Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας σε αμυντικό επίπεδο.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News