Κρήτη

Στο Μεταφορικό Ισοδύναμο πάνω από 5,5 χιλιάδες επιχειρήσεις της Κρήτης

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ακτοπλοϊα και την κρουαζιέρα

Τις πεντέμιση χιλιάδες ξεπερνούν οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στο μεταφορικό ισοδύναμο για την Κρήτη με την υπογραφή της ΚΥΑ να είναι πλέον γεγονός όπως δήλωσε ο υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, που εξήγησε ότι μέσα σε αυτό εντάσσονται και ο αγροτικός τομέας.

Την ίδια ώρα τόνισε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλά για την ακτοπλοϊα και την κρουαζιέρα  θα είναι στοχευμένα και έτοιμα με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ενώ ανακοίνωσε ότι προωθούνται αλλαγές στο θαλάσσιο τουρισμό με φόντο το τεράστιο ενδιαφέρον για το yachting.

Επιπλέον σε δηλώσεις του ανέφερε ότι στελεχώνονται με προηγμένα μέσα όλα τα λιμεναρχεία  της Κρήτης που θα μπορούν να παρακολουθούν επί 24ωρου βάσης την κίνηση σε πραγματικό χρόνο σε Αιγαίο και Ιόνιο, ενώ ξεκαθάρισε ότι ως προς την αξιοποίηση του λιμανιού του Ηρακλείου, η ιδιωτικοποίηση δεν αφορά το Ενετικό Λιμάνι.

Όπως εξήγησε ο κ. Πλακιωτάκης 16 πλοία ελληνικά βρίσκονται εγκλωβισμένα από το κλείσιμο της διώρυγας του Σουέζ, ενώ η χώρας μας ήδη έχει εκφράσει πρόθεση να βοηθήσει την Αίγυπτο σε εργασίες ρυμούλκησης αλλά και βυθοκόρησης.

Ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε επιπλέον ότι από τα 90 εκατομμύρια αυξήθηκαν στα 138 εκ. οι άγονες γραμμές  που ενισχύονται με 24 νέες συνδέσεις με στόχο τη βιωσιμότητά τους και την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι υπεγράφη σύμβαση για σύνδεση της Σητείας με τη Ρόδο μέσω Χάλκης Κάσου και Καρπάθου.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πολιτική απόφαση αποτελεί η εξαίρεση του Ενετικού λιμένα από την αξιοποίηση του λιμανιού, ενώ κάποιοι από τους διαγωνισμούς για τα λιμάνια της χώρας ήδη συγκεντρώνουν μεγάλη ζήτηση.

Πάντως ο υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής διευκρίνισε ότι άμεσα θα στελεχωθούν όλα τα λιμάνια της Κρήτης και όχι μόνο με εκσυγχρονισμένο εξοπλισμό για την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο του Αιγαίου και του Ιονίου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια