Στα χρώματα της ελληνικής σημαίας το Παλαιόκαστρο Μαλεβιζίου

Κρήτη
Στα χρώματα της ελληνικής σημαίας το Παλαιόκαστρο Μαλεβιζίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ο βράχος στο φρούριο του Παλαιόκαστρου στο Δήμο Μαλεβιζίου ντύθηκε στα γαλανόλευκα!

Η φωταγώγηση ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης 24 Μαρτίου και φώτισε το Παλαιόκαστρο στα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

Ο φωτισμός έγινε ταυτόχρονα σε δύο πλευρές του φρουρίου και λόγω της θέσης του  το αποτέλεσμα είναι ορατό από χιλιόμετρα.

O Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας στέλνει το δικό του μήνυμα για τη σημερινή επέτειο, αναφέροντας:

«200 χρόνια μετά η Ελλάδα ρωμαλέα και ζωντανή.

200 χρόνια πριν οι Έλληνες διεκδικήσαμε και γίναμε από υπόδουλοι ελεύθεροι και από υπήκοοι πολίτες. Ενωθήκαμε ως Έθνος και ιδρύσαμε κράτος. Η πραγματική απόδοση τιμής είναι η διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης. Με σεβασμό που αρμόζει στην κληρονομιά μας και δέος που ταιριάζει στη θυσία εκείνων που αγωνίστηκαν.

200 χρόνια πριν ήταν οι μεγάλες αξίες της εθνικής ανεξαρτησίας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης που ενέπνευσαν την Ελληνική Επανάσταση. Αξίες σταθερές που αποτελούν γόνιμο καύσιμο και πυξίδα στη διαδρομή του Έθνους μας.

200 χρόνια μετά αυτές τις αξίες καλούμαστε να δικαιώσουμε. Με ιστορική αυτογνωσία και κοινωνική ομοψυχία. Με τις σημαίες και την περηφάνεια μας ψηλά, χαλυβδώνοντας το φρόνιμά μας. Με σύνθεση και ενότητα. Για να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια καλύτερη Ελλάδα. Ενωμένοι μπορούμε να πάμε ψηλότερα.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Χρόνια πολλά Μαλεβίζι!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News