Κρήτη

«Πράσινο φως» για σημαντικά έργα στην Κρήτη

Σχέδια, μελέτες και συμβάσεις ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Τέσσερα μεγάλα έργα βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου, που ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 4 εκατ. ευρώ, υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

"Πράσινο φως" σε μια σειρά από σημαντικά σχέδια και συμβάσεις άναψε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, που συνεδρίασε προχθές Δευτέρα με τηλεδιάσκεψη, υπό την προεδρία του Παύλου Μπαριτάκη.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφασίστηκαν τα εξής:

Εγκρίθηκε το σχέδιο για τη δημόσια διαβούλευση του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Κρήτης της προγραμματικής περιόδου 2021-2025. Το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης εκφράζει τον αναπτυξιακό προγραμματισμό για την περίοδο 2021-2025, που περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των αναπτυξιακών στόχων και την αντιστοίχισή τους με τους αναπτυξιακούς στόχους του ΕΠΑ, τους άξονες προτεραιότητας και τη συσχέτισή τους με τις προτεραιότητες του ΕΠΑ και τον προσδιορισμό των στόχων στρατηγικής και των κατηγοριών δράσεων που θα χρηματοδοτηθούν σε συνάρτηση με το εγκεκριμένο σχέδιο Στρατηγικού Σχεδιασμού του 4ετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος 2020-2023 (σύμφωνα με την 11/2021 Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου).

  1. Εγκρίθηκε το σχέδιο της δημόσιας διαβούλευσης που αφορά τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΠΠΑ) Κρήτης της προγραμματικής περιόδου 2021-2025. Σύμφωνα με το σχέδιο της μελέτης, τεκμηριώνεται ότι το προτεινόμενο Πρόγραμμα μπορεί να διασφαλίσει τη βιώσιμη ανάπτυξη με ταυτόχρονη υψηλού επιπέδου προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής.
  2. Εγκρίθηκε η σύναψη Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και του Δήμου Αμαρίου, για την επίβλεψη του έργου "Κέντρο Πολιτιστικής, Φυσιολατρικής, Αθλητικής και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Αμαρίου".
  3. Εγκρίθηκε η σύναψη Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αμαρίου για την υλοποίηση της πράξης "Αναπαλαίωση επτά παλαιών βρυσών Δημοτικής Ενότητας Συβρίτου και Δημοτικής Ενότητας Κουρητών Δήμου Αμαρίου".
  4. Εγκρίθηκε η σύναψη Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αμαρίου για την υλοποίηση της πράξης "Έργα διαχείρισης λυμάτων οικισμών Αγ. Παρασκευής-Αποδούλου, Κουρουτών και Φουρφουρά (με αντικατάσταση-επέκταση δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Αποδούλου) Δήμου Αμαρίου".

Επαρχιακό δίκτυο

Έργα βελτίωσης στα Χανιά

Εντωμεταξύ, τέσσερα μεγάλα έργα βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου, που ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 4 εκατ. ευρώ, υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το πρώτο αφορά εργασίες συντήρησης της επαρχιακής οδού 27 στο τμήμα "Χανιά-Αλικιανός" της Π.Ε. Χανίων, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο έργο αφορά τη "Συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Χανίων 2020" κι έχει προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ.

Το τρίτο οδικό έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών συντήρησης και βελτίωσης στον "οδικό άξονα Βρύσες-Χώρα Σφακίων", προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, και το τέταρτο "επείγουσες εργασίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Χανίων", με 70.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια