Κορωνοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων - H Κρήτη μετρά δύο νεκρούς τα τελευταία 24ώρα

Κρήτη
Κορωνοϊός: «Έκρηξη» κρουσμάτων - H Κρήτη μετρά δύο νεκρούς τα τελευταία 24ώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο μαύρο "ρεκόρ" την Τρίτη - Εφημερίες "εφιάλτης" στα νοσοκομεία της Αττικής

Κάθε εφημερία και χειρότερη... Αυτό λένε οι γιατροί στα νοσοκομεία αναφοράς που παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό και η κατάσταση δεν δείχνει να βελτιώνεται. Οι ΜΕΘ στην Αττική είναι ασφυκτικά γεμάτες και οι νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν έκκληση για άμεση βοήθεια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Λαϊκού Νοσοκομείου, το οποίο ακόμα δεν έχει κλείσει την εφημερία και δεν υπάρχει κρεβάτι ούτε για δείγμα. Σαν να μην έφτανε αυτό, χθες (23/3) μετά τις 9:00 το βράδυ σταμάτησαν οι εισαγωγές covid, καθώς δεν υπήρχαν κρεβάτια και δεν δέχονταν περιστατικά, μιας και όλες οι κλίνες (90) ήταν κατειλημμένες.

Σύμφωνα μάλιστα και με το ρεπορτάζ του Open TV, το πρόβλημα γίνεται όλο και πιο μεγάλο, καθώς παρατηρήθηκε διασπορά του ιού σε δύο κλινικές του νοσοκομείου. Στην Α' χειρουργική και στην αγγειοχειρουργική βρέθηκαν κρούσματα, με αποτέλεσμα να γίνει εκκένωση του χώρου από τους συνοδούς. Η διασπορά έγινε από συνοδό ασθενή και πλέον έχει σημάνει συναγερμός.

«Ασθενείς υπάρχουν ακόμη και σε ράντζα, μπορώ να μιλήσω για τουλάχιστον 7 περιπτώσεις και δεν έχει κλείσει ακόμα η εφημερία, κι εξ όσων γνωρίζω ακόμα και τώρα εξετάζονται περιστατικά covid. Δεν είναι καθόλου καλή η μέρα για μας, γιατί η νύχτα ήταν δραματική» λέει ο Νίκος Ορφανός προϊστάμενος μονάδας covid του Λαϊκού.

 «Υπάρχουν εκτός από τα 90 κρεβάτια και 7 φορεία στους θαλάμους, ενώ έχουν παραμείνει και 2 διασωληνωμένοι εδώ και 5 μέρες σε κλίνες εκτός ΜΕΘ και δεν έχουν πάει σε κρεβάτι γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμη θέση. Κάποια στιγμή χθες σταμάτησε η εφημερία και υπήρχαν τα υποστηρικτικά νοσοκομεία που αναλάμβαναν τα περιστατικά covid» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ορφανός και κατέληξε λέγοντας ότι έχουν πάει στο Λαϊκό 5 ιδιώτες γιατροί.

Νέο μαύρο ρεκόρ την Τρίτη

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν την Τρίτη 23 Μαρτίου είναι 3.586, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ από τα 3.586 κρούσματα,  118 εντοπίστηκαν στην Κρήτη και συγκεκριμένα 60 στο Ηράκλειο, 8 στο Λασίθι, 14 στο Ρέθυμνο και 36 στα Χανιά.

 Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 242.347 (ημερήσια μεταβολή +1,5%), εκ των οποίων 51,5% άνδρες. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.582 θάνατοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News