Κορωνοϊός- Κρήτη: Στη «σκιά ενός θανάτου», οριακή μείωση σήμερα στις νοσηλείες

Κρήτη
Κορωνοϊός- Κρήτη: Στη «σκιά ενός θανάτου», οριακή μείωση σήμερα στις νοσηλείες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίνουν πραγματικό αγώνα «ζωής» ασθενείς αλλά και γιατροί και νοσηλευτές στα νοσοκομεία

Με την Κρήτη να μετρά σήμερα ένα νεκρό από κορωνοϊό, ο οποίος και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο των Χανίων με υποκείμενα νοσήματα,  οριακή μείωση καταγράφουν σήμερα οι νοσηλείες covid στα νοσοκομεία της Κρήτης, με τον αριθμό να φθάνει τους 150 ασθενείς ενώ χθες άγγιζαν τους 152.

Από τους 150 ασθενείς που είναι θετικοί στον κορωνοϊό, οι 119 νοσηλεύονται σε κλινικές covid και οι 31 σε ΜΕΘ εκ των οποίων οι 30 είναι διασωληνωμένοι

 Για μία ακόμη φορά, μεγάλο «φορτίο» εξακολουθούν να σηκώνουν τα νοσοκομεία του Ηρακλείου , ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο αντίστοιχα, όπως επίσης και το νοσοκομείο των Χανίων.

Αναλυτικότερα :

ΠΑΓΝΗ : Συνολικά 43 ασθενείς:

Οι 31 στην Κλινική Covid και 12 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Covid εκ των οποίων οι 11 διασωληνωμένοι

Βενιζελειο Νοσοκομείο : Συνολικά 53 ασθενείς

 43 στην Κλινική Covid και 10 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Covid

Νοσοκομείο Χανίων: Συνολικά  43 ασθενείς

Οι 36 στην Κλινική Covid και 7 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Covid

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Συνολικά, 7 ασθενείς, στην Κλινική Covid

Νοσοκομείο Αγιου Νικολάου : Συνολικά, 2 ασθενείς:

Ένας στην Κλινική Covid και ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Covid

Νοσοκομείο Σητείας: Δύο ασθενεί;  στην Κλινική Covid

Στα νοσοκομεία Ιεράπετρας και Νεάπολης δε υπάρχει νοσηλεία ασθενούς  με κορωνοϊό

Λένα Μπορμπουδάκη: Άμεσα θα ανοίξουν νέες κλίνες 

Την ίδια ώρα, η  Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Λένα Μπορμουδάκη μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στις Μ.Ε.Θ του νησιού, κατάσταση η οποία όπως επισημαίνει μπορεί να γίνει ασφυκτική, ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Στο Βενιζέλειο, η κατάσταση είναι ανησυχητική, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο, κ. Γιώργος Χονδροζουμάκης.

Παράλληλα, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ δηλώνει ότι άμεσα θα ανοίξουν νέες κλίνες ΜΕΘ, με παράλληλη ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού, τόσο στα νοσοκομεία όσο και στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Και όλα αυτά ενώ συγκλονισμένη παραμένει η μικρή κοινωνία στο χωριό Ευαγγελισμός του δήμου Μινώα Πεδιάδας ένα 24ώρο μετά τον θάνατο του 47χρονου γιου του ιερέα  που έσβησε από τον φονικό ιό.

Μετά τον ιερέα και την γυναίκα του, έχασε τη ζωή του και ο γιος της οικογένειας,  ο οποίος είχε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.

Τραγικό πρόσωπο… η κόρη της οικογένειας, η οποία αν και νόσησε και εκείνη από κορωνοϊό, κατάφερε να αναρρώσει, με την ίδια να αποχαιρετά χθες  και τον αδελφό της.

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος θάνατος από κορωνοϊό στην οικογένεια ήταν αυτός της κουνιάδας του ιερέα, ενώ το χωριό μετρά πέντε θανάτους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News