Αχ. Γκίκας: « Αυτές είναι οι περιοχές της Κρήτης με τα περισσότερα κρούσματα»

Κρήτη
Αχ. Γκίκας: « Αυτές είναι οι περιοχές της Κρήτης με τα περισσότερα κρούσματα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκλειστικά στοιχεία για τις περιοχές που έχουν τα περισσότερα κρούσματα στη Κρήτη ανά νομό/ video

Ο  Καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, κ. Αχιλλέας Γκίκας, καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής»  αποκάλυψε ποιες είναι οι περιοχές στη Κρήτη που καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους.

Στο Ηράκλειο, στο σύνολο, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην ενδοχώρα σε ποσοστό πάνω από 50% με την πόλη όμως και λόγω της δυναμικής της να έχει ένα μεγάλο ποσοστό κρουσμάτων.

Επίσης οι Δήμοι Μινώα Πεδιάδος, Αρχανών Αστερουσίων και Φαιστού βρίσκονται στις πρώτες θέσεις ενώ χαμηλή επιδημιολογική πορεία έχει ο Δήμος της Βιάννου.

Στα Χανιά, το μεγαλύτερο πρόβλημα στη διασπορά καταγράφεται στο Δήμο των Χανίων στοιχείο αντιστρόφως ανάλογο με τα δεδομένα του Ηρακλείου.

Ενώ ελεγχόμενη καμπύλη καταγράφεται σε Κίσσαμο και Πλατανιά.

Στο Ρέθυμνο, τα Ανώγεια ήταν η περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα όπως και ο Μυλοπόταμος αλλά και η πόλη του Ρεθύμνου με τον έλεγχο της επιδημίας να είναι ορατός. Μάλιστα στο Ρέθυμνο τα πιο καλά επιδημιολογικά δεδομένα έχει το Αμάρι.

Στο Λασίθι,  τα πράγματα είναι υπό έλεγχο με τον καθηγητή να τονίζει ότι τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν δραματικά σε όλο το νησί αν δεν υπάρξει προσοχή.

Πάντως με βάση τα στοιχεία από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και χθες στη Κρήτη έχουν καταγραφεί 2.924 κρούσματα με τη κατανομή να δείχνει τα 1.523 στο Ηράκλειο,712 στο Ρέθυμνο,532 στα Χανιά και 156 στο Λασίθι.

Με βάση τα μέτρα που ελήφθησαν στη Κρήτη και με σημείο αναφοράς τη κορύφωση του ανοδικού κύματος που έχει ξεκινήσει από τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου φαίνεται ότι η κάμψη των κρουσμάτων είναι ξεκάθαρη στο Λασίθι που είναι και ο νομός στον οποίο ελήφθησαν πρώτα τα μέτρα.

Επίσης τις δύο τελευταίες εβδομάδες μείωση του επιδημιολογικού φορτίου καταγράφεται και στο Ρέθυμνο ενώ όσον αφορά το Ηράκλειο τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μια σταθεροποίηση με ελαφρά μείωση, την ώρα που η εικόνα στα Χανιά είναι απόλυτα εκθετική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News