Στο «φως» άγνωστες πτυχές της διαπραγμάτευσης με φόντο το Σχέδιο Άναν

Κρήτη
Στο «φως» άγνωστες πτυχές της διαπραγμάτευσης με φόντο το Σχέδιο Άναν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο μικροσκόπιο της εκπομπή «Αντιθέσεις» οι σχέσεις ΗΠΑ, Ρωσίας και Κίνας

Στην αδράνεια της ελληνική πλευράς στο ζήτημα των αγνοουμένων στην Κύπρο αναφέρθηκε ο ομότιμος καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών του Πάντειου  Πανεπιστημίου, Στέλιος Περράκης μιλώντας στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «Αντιθέσεις»: με τον Γιώργο Σαχίνη

«Η Ελλάδα είχε ηθικό νομικό και πολιτική υποχρέωση να προσφύγει και αυτή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και να θέσει το θέμα και εκείνη το ζήτημα των αγνοουμένων», ανέφερε ο κ. Περράκης, μεταξύ άλλων.

Όπως συμπλήρωσε: «Τα ζητήματα των αγνοουμένων που τέθηκαν με την εισβολή και την κατοχή αφορούν τις πολεμικές ενέργειες των Ιούλιο και τον Αύγουστο και το τι ακολούθησε και μιλάμε για έναν συγκεκριμένο αριθμό θυμάτων».

Η Ελλάδα θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στο ζήτημα των αγνοουμένων στην Κύπρο, αυτό υπογράμμισε ο κ. Περράκης, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκα και στα όσα δεν δρομολογήθηκαν από τουρκικής πλευράς.

Στο πλαίσιο της εκπομπής αποκαλύφθηκαν πτυχές της διαπραγμάτευσης του Σχεδίου Ανάν με τον κ. Κέντα να αποκαλύπτει στον Γιώργο Σαχίνη, έγγραφα εκείνης της εποχής.

Στο μικροσκόπιο της εκπομπής μπήκαν και οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με τους μεγαλύτερους γεωπολιτικούς παίκτες, Ρωσία και Κίνα. Κορυφαίοι καθηγητές σχολίασαν τις εξελίξεις, μετά και τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Τζον Μπάιντεν.

Παρακολουθήστε το απόσπασμα από την εκπομπή «Αντιθέσεις»:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News