Κρήτη

Ο Σ. Βαρδάκης για την παροχή δωρεάν rapid tests στους πολίτες

"H κυβέρνηση διακατέχεται από πανικό και δρα χωρίς σχέδιο" αναφέρει ο βουλευτής

Με αφορμή την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για παροχή ενός Rapid τεστ ανά εβδομάδα δωρεάν στους πολίτες, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – προοδευτική Συμμαχία, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:«Αφού οι πολίτες, πλήρωσαν υπέρογκα ποσά από την αρχή της πανδημίας, για διαγνωστικά τεστ και οι εταιρίες κερδοσκόπησαν, όλο αυτό το διάστημα στις πλάτες της κοινωνίας, μετά από έντονη κριτική, παρεμβάσεις και προτάσεις, 8 μήνες από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, η κυβέρνηση προχώρησε σε διατίμηση των τεστ, τέλη Νοεμβρίου του 2020.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, η Κυβέρνηση κατάλαβε επιτέλους, ότι πρέπει να υπάρξουν προληπτικοί έλεγχοι στον συνολικό πληθυσμό.

Αποφάσισε, έστω και καθυστερημένα την παροχή δωρεάν τεστ στα φαρμακεία, ώστε να υπάρχει πληρέστερη εικόνα της κατάστασης, ανταποκρινόμενης όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα και να λαμβάνονται εγκαίρως όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς.

4 Μαρτίου προχώρησα με τη συνυπογραφή 44 βουλευτών στην κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό, να μας απαντήσει αν σκοπεύει να προχωρήσει σε συνταγογράφηση των Rapid Τεστ. 16 μέρες μετά, χωρίς να μας έχει δώσει καμία απάντηση, δίνεται μερική λύση στο πρόβλημα.

Για ακόμα μια φορά, αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση, σε καμία περίπτωση δεν αφουγκράζεται τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων, ούτε υιοθετεί τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αλλά διακατέχεται από πανικό, δρα χωρίς σχέδιο, με τους πολίτες να  πληρώνουν την ανικανότητα της.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια