ΓΣΕΕ: Να ανακληθούν οι απολύσεις οδηγών τουριστικών λεωφορείων στην Κρήτη

Κρήτη
ΓΣΕΕ: Να ανακληθούν οι απολύσεις οδηγών τουριστικών λεωφορείων στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Περιστατικά ανήθικης επιχειρηματικότητας δεν θα μείνουν αναπάντητα»

«Η ΓΣΕΕ δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή της στο Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, όπου μαζί με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου σηκώνουν το άχθος του αγώνα ενάντια σε παράνομες απολύσεις δεκάδων συναδέλφων τους οδηγών.

Από πέρυσι τον Μάρτιο και παρά τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και τα μέτρα στήριξης της πολιτείας προς τις επιχειρήσεις του κλάδου, συγκεκριμένοι εργοδότες της Κρήτης προχωρούν εξαντλούν κάθε αντεργατικό μέτρο σε βάρος των οδηγών αρνούμενοι την υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οδηγώντας στην οικονομική εξαθλίωση 500 οδηγούς τουριστικών λεωφορείων του νησιού. Φέτος προχωρούν σε απολύσεις δεκάδων συναδέλφων χωρίς αποζημίωση. Η εξουθένωση των οδηγών φτάνει σε τέτοιο σημείο όπου αρκετοί εξ΄ αυτών «ζουν» με μηδενικό εισόδημα για πολλούς μήνες.

Η στάση και συμπεριφορά των συγκεκριμένων εργοδοτών έχει καταδικαστεί πολλάκις από το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας, ενώ ο αγώνας τους είναι εμβληματικός, ακριβώς διότι οι συνάδελφοι αντιπαλεύουν εκείνο το είδος της επιχειρηματικής αντίληψης και δράσης που οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν ως «ανήθικη επιχειρηματικότητα».

Η πολιτεία, δια του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας, οφείλει να ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ώστε να χαρακτηριστούν άκυρες οι απολύσεις -καθώς δεν συνοδεύτηκαν ούτε καν από τη νόμιμη αποζημίωση- και να επιβληθούν κυρώσεις σε περίπτωση που οι εργοδότριες εταιρείες δεν προβούν στην ανάκλησή τους. Σε μια δημοκρατικά ευνομούμενη χώρα δε νοείται να παραβιάζεται απροκάλυπτα η εργατική νομοθεσία και οι αρμόδιες για την προστασία τους υπηρεσίες απλά να παρακολουθούν σε ρόλο παρατηρητή. Τέλος, προειδοποιούμε ότι τέτοια εργοδοτική συμπεριφορά ούτε απαρατήρητη είναι, ούτε αναπάντητη από το συνδικαλιστικό κίνημα θα μείνει».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News