Κρήτη

Στη βουλή το ζήτημα της χρηματοδότησης του ΒΟΑΚ

Ο Χ. Μαουλάκης ζητάει να μάθει από που θα χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση του ΒΟΑΚ και με ποιο χρηματοδοτικό σχήμα

Το ζήτημα της χρηματοδότησης του ΒΟΑΚ φέρνει στη Βουλή ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Μεταφορών & Υποδομών, με τη συνυπογραφή 19 ακόμα Βουλευτών.

Πρόκειται για μια ακόμα παρέμβαση του Χάρη Μαμουλάκη για το έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης - ΒΟΑΚ, ένα έργο που αποτελεί την μεγαλύτερη αναπτυξιακή προτεραιότητα για την Κρήτη και το τελευταίο μεγάλο οδικό έργο της χώρας.

«Από που θα χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση του ΒΟΑΚ και με ποιο χρηματοδοτικό σχήμα; Σε ποιο ποσοστό του συνολικού κόστους θα φθάσει η δημόσια χρηματοδότηση; Εξετάζεται το ενδεχόμενο της 100% δημόσιας χρηματοδότησης και αν ναι, από ποιες πηγές θα προκύψει; Η αδυναμία εύρεσης δημόσιων πόρων για την χρηματοδότηση του ΒΟΑΚ συνεπάγεται και ανασχεδιασμό του φυσικού του αντικειμένου και του χρονοδιαγράμματος του έργου, το οποίο σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού τον Οκτώβριο του 2020 προέβλεπε την δημοπράτηση της δεύτερης φάσης του στο τέλος του 2021; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα πρέπει επιτέλους να απαντήσει ο, κατά τα λοιπά, λαλίστατος Υπουργός.» αναφέρει σε δήλωση του ο Χάρης Μαμουλάκης.

Στην Ερώτηση, επισημαίνεται παράλληλα ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιδοθεί εδώ και ενάμιση χρόνο σε ένα όργιο παραπληροφόρησης για να δικαιολογήσει την αδράνειά της, καθώς και στις καθυστερήσεις με τις οποίες συνεχίζει τα βήματα που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι ο διεθνής διαγωνισμός εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ΒΟΑΚ.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια