Τηλεκπαίδευση: «Χαράς ευαγγέλια» για μαθητές – 1078 tablet σε δημοτικά & νηπιαγωγεία του ν. Ηρακλείου

Κρήτη
Τηλεκπαίδευση: «Χαράς ευαγγέλια» για μαθητές – 1078 tablet σε δημοτικά & νηπιαγωγεία του ν. Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νέες συσκευές πρόκειται για να λύσουν σημαντικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες αναφορικά με την τηλεκπαίδευση λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Ευχάριστα νέα για εκατοντάδες  μαθητές  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου καθώς με 1078 νέες συσκευές tablet εξοπλίζονται δημοτικά και νηπιαγωγεία του νομού Ηρακλείου.

Την είδηση έκανε γνωστή στο neakriti.gr o Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Μανώλης Μπελαδάκης αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «Στόχος είναι για όσο διάστημα διαρκεί η τηλεκπαίδευση να μην υπάρχει μαθητής που δεν θα έχει καταφέρει να πρόσβαση στο μάθημα λόγω έλλειψης υλικοτεχνικούς εξοπλισμού».

Σε ποια σχολεία θα γίνει η διανομή

Συγκεκριμένα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας και έπειτα απο σχετικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε, αναμένεται να διανεμηθούν 840 tablet σε δημοτικά σχολείου του Ηρακλείου και 238 tablet σε νηπιαγωγεία, μια διαδικασία που ήδη έχει ξεκινήσει.

Από εκεί και με βάση τις ανάγκες των μαθητών οι διευθυντές θα αναλάβουν να διανείμουν τις συσκευές αντιστοίχως στις οικογένειες των μικρών μαθητών.

Η σύμβαση αφορά σε απόφαση του υπουργείου Παιδείας τον Δεκέμβριο του 2020 με τίτλο “Προμήθεια φορητών ηλεκτρονικών συσκευών tablet για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτη, Β’ Αθήνας και Γ’ Αθήνας”.

«Το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση συνεχίζει να υποστηρίζει τη διαδικασία της  τηλεκπαίδευσης , έτσι ώστε  κανένας μαθητής να μην μείνει εκτός από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, λόγω έλλειψης υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

 Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η χώρα μας μπήκε δυναμικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας και πέρασε ήδη σε ένα νέο περιβάλλον υποστηρικτικής μάθησης σε ελάχιστο χρονικό διάστημα με ότι συνεπάγεται αυτό για την ποιότητα παρεχόμενης εκπαίδευσης , η οποία εξακολουθεί παρά τις δυσκολίες να είναι υψηλή», πρόσθεσε ο κ. Μπελαδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι τα 1078 νέα tablet  έρχονται να προστεθούν στους 1178  ηλεκτρονικούς υπολογιστές και tablet τα οποία και χορήγησε στην αρχή της χρονιάς το υπουργείο Παιδείας για το νομό Ηρακλείου.

Να σημειωθει ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης, τα tablet θα επιστραφουν και θα παραμεινουν στις σχολικές μονάδες για την περαιτέρω αξιοποίησή τους.

Φωτογραφία: unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News