Ιδιοκτήτες ταξί: Σήκωσαν χειρόφρενο και «έπιασαν» μεροκάματο στο χωράφι

Κρήτη
Ιδιοκτήτες ταξί: Σήκωσαν χειρόφρενο και «έπιασαν» μεροκάματο στο χωράφι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πτώση στις κούρσες κατά 80%

Στα όρια της επιβίωσης κινούνται οι ιδιοκτήτες ταξί, που ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού αυτό που εξηγούν είναι ότι η ζωή τους έχει μετατραπεί σε εφιάλτη.

Δεκάδες ιδιοκτήτες ταξί έχουν ακινητοποιήσει τα οχήματά τους και κάνουν μεροκάματα στα χωράφια.

Αν η πολιτεία δεν σταθεί στο πλευρό μας λένε, οι εξελίξεις θα είναι δραματικές, εξηγώντας πώς άνθρωποι που επί δεκαετίες εργάζονται στο τιμόνι, σήμερα για να μπορέσουν να έχουν τα προς το ζην, στηρίζονται στις συντάξεις των γονέων τους.

Οι κούρσες όπως λένε τον τελευταίο ένα χρόνο έχουν καταγράψει μείωση που ξεπερνάει το 80%. Από τα δρομολόγια κάθε 20 λεπτό και μισάωρο που έκαναν, σήμερα μόλις και μετά βίας, μετά από 12 ώρες βάρδια κάνουν δύο τρία ή στην καλύτερη περίπτωση τέσσερα δρομολόγια. Οι ιδιοκτήτες ταξί, σε απελπισμένο τόνο εξηγούν, ότι οι συνθήκες πια για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, έχουν μετατραπεί σε έναν ατέλειωτο εφιάλτη.

Ακόμη και στις κλήσεις που γίνονται προς τα ραδιοταξί, τα νούμερα σοκάρουν. Μέσα στο εξάωρο της βάρδιας για τους τηλεφωνητές προ πανδημίας οι κλήσεις αριθμητικά μπορεί να έφταναν από τις 600 μέχρι τις 800, όταν σήμερα μέσα στο εξάωρο, αν καταγραφούν 30 -50 κλήσεις θεωρείται μια καλή απόδοση .

Περισσότεροι από 50 ιδιοκτήτες ταξί στο Ηράκλειο, τον τελευταίο χρόνο ακινητοποίησαν τα οχήματά τους και «έπιασαν» μεροκάματα στα χωράφια.

Μένουν στις πιάτσες με τις ώρες. Από κούρσα σε κούρσα μπορεί να χρειαστεί αναμονή και τριών και τεσσάρων ακόμη και πέντε ωρών, ενώ και σημεία που άλλοτε έμοιαζαν ως ιδανικά ως προς το πλήθος των ενδιαφερομένων να μετακινηθούν, όπως το αεροδρόμιο Ηρακλείου, μοιάζουν περισσότερο με την εικόνα που είχαν στο παρελθόν οι χειρότερες δυνατές βάρδιες που κάποιος θα μπορούσε να κάνει.

Τη στήριξη της πολιτείας ζήτησαν οι ιδιοκτήτες ταξί, που τόνισαν ότι για να καλύψουν τα έξοδα του αυτοκινήτου τους και να μπορέσουν να βιοπορίσουν τις οικογένειές τους, εδώ και ένα χρόνο δεν μπορούν να πληρώσουν οτιδήποτε άλλο, συμπληρώνοντας ότι αν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να μην έχουν πεινάσει, αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις οικογένειες, καθώς δεν είναι λίγοι όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας ιδιοκτητών ταξί Ηρακλείου, που δεν έκρυψε ότι σε ένα μεγάλο μέρος οι συνάδελφοί του στηρίζονται ακόμη και στις  συντάξεις των γονέων τους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News