Καιρός: Βροχές, καταιγίδες αλλά και… χιόνια «έρχονται» μέσα στην εβδομάδα

Κρήτη
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες αλλά και… χιόνια «έρχονται» μέσα στην εβδομάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η πρόγνωση

Άστατος θα είναι ο καιρός στην διάρκεια της εβδομάδας στην Κρήτη αλλά και σε διάφορες περιοχές της χώρας με βροχές, σποραδικές καταιγίδες αλλά και χιόνια τα οποία θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά της Ελλάδας.

Σποραδικές καταιγίδες την Τρίτη στην Κρήτη

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα νότια, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στα νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τις Κυκλάδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί και από το απόγευμα στα νότια νοτιοδυτικοί, με ένταση 5 με 7 και στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμεναρχείο Ηρακλείου για τα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν την Τρίτη, στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν  Δυτικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς προσέλευσης των σκαφών τους.

– Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά και μικρά σκάφη να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου καιρικών φαινομένων.

– Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

– Καλούνται τα τοπικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

– Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17-03-2021

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

 Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα νότια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΕΜΠΤΗ 18-03-2021

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-03-2021

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο νότιο Αιγαίο δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

 ΣΑΒΒΑΤΟ 20-03-2021

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα νότια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21-03-2021

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα

Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείων διευθύνσεων έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

(Για αναλυτική πρόβλεψη καιρού πατήστε ΕΔΩ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News