Κρήτη

Κορωνοϊός: Η ελπίδα ήρθε στη Γαύδο - «Covid – free» το νησί, ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί

«Ελπίζουμε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί στην χώρα έτσι ώστε να προλάβουμε την τουριστική σεζόν»

Εμβολιάστηκαν και με την δεύτερη δόση οι 60 μόνιμοι κάτοικοι του απομακρυσμένου νησιού

«Covid- free» προορισμός μπορεί πλέον να αποκαλείται το νησί της Γαύδου, καθώς την Παρασκευή 12 Μαρτίου ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί έναντι του κορωνοϊού, με την δεύτερη δόση του εμβολίου στους μόνιμους κάτοικους του νησιού.

«Η ελπίδα ξεκίνησε από τη Γαύδο και μακάρι σύντομα να απλωθεί σε όλες τις μεριές της Κρήτης και της χώρας, καθώς φαίνεται πως αποτελεί τον πιο ισχυρό δρόμο προς την κανονικότητα», ανέφερε στο neakriti.gr η Δήμαρχος της Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη.

«Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του εμβολιασμού στους 60 μόνιμους κάτοικους του νησιού, που πλέον έχουν θωρακιστεί υγειονομικά απέναντι στον ιό. Η πρώτη δόση είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου και οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με τον σχεδιασμό», αναφέρει στο neakriti.gr η κα. Στεφανάκη.

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς νωρίτερα μέσα στην ίδια ημέρα κατέφθασε το κλιμάκιο στο νησί με το πλοίο.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς, την νοσηλεύτρια και όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια,  για το τόσο σημαντικό και κουραστικό ταξίδι που έκαναν για εμάς», ανέφερε η Δήμαρχος της Γαύδου ενώ θέλησε να ευχαριστήσει προσωπικά τον κ. Στέφανο Ντουκάκη, επόπτη των Κινητών Μονάδων Υγείας Χανίων, τον κ. Αλιγιζάκη Ευτύχιο, υπεύθυνο για τον Συντονισμό της Επιστημονικής Λειτουργίας του Κ.Υ. Καντάνου, «μιας περιοχής μάλιστα στην οποία το εμβολιαστικό κέντρο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να εξυπηρετεί τους πολίτες, με αρκετά απομακρυσμένα χωριά που πρέπει να εξυπηρετηθούν»,  και την κα. Μπουρδάκη Ευανθία, νοσηλεύτρια.

Η κα. Στεφανάκη τονίζει πως βλέπει με αισιοδοξία την τουριστική σεζόν που πλησιάζει, παρόλα αυτά σπεύδει να τονίσει πως δεν είναι ακόμη ώρα για κάλεσμα στο ευρύ κοινό, ενώ ξεκαθάρισε πως το «ότι εμβολιαστήκαμε δεν σημαίνει πως πλέον δεν τρέχει τίποτα και γυρίζουμε κατευθείαν στην κανονικότητα. Απαιτεί χρόνο, συνεχίζουμε να φοράμε μάσκες και να κρατάμε αποστάσεις όπως ορίζουν οι οδηγίες».

«Ελπίζουμε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί στην χώρα έτσι ώστε να προλάβουμε την τουριστική σεζόν», αναφέρει η Λίλιαν Στεφανάκη.

«Η οικονομία δεν μπορεί να αντέξει για πάντα. Εμείς θα υποστηρίξουμε και θα επικοινωνήσουμε την έννοια του “covid-free” νησιού, καθώς έχει δημιουργηθεί η ασπίδα απέναντι στον κορωνοϊό για τους μόνιμους κάτοικους και την ίδια στιγμή οι επισκέπτες θα μπορούν να αισθάνονται πιο ασφαλείς».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια