Καθαρά Δευτέρα στο… «κόκκινο» - Αλλάζει το «σκηνικό» του καιρού στην Κρήτη

Κρήτη
Καθαρά Δευτέρα στο… «κόκκινο» - Αλλάζει το «σκηνικό» του καιρού στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως θα γίνει φέτος το πέταγμα του χαρταετού - Οι περιορισμοί που ισχύουν

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι της Κυριακής πιθανώς σποραδικές καταιγίδες, αναμένονται στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την Καθαρά Δευτέρα στο νησί καθώς ο χαρταετός όπως όλα δείχνουν θα απαιτεί ιδιαίτερη μαεστρία για όσους καταφέρουν τελικά να τον απογειώσουν, λόγω καιρικών συνθηκών που αλλάζουν άρδην ήδη από την Κυριακή, καθώς το ανοιξιάτικο σκηνικό των προηγούμενων ημέρων, δεν θα επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες.

Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος ωστόσο πέραν του περιορισμού της ηλιοφάνειας και την πτώση της θερμοκρασίας, το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι έντονοι δυτικοί άνεμοι που θα φτάσουν σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και τα οκτώ μποφόρ.

Πάντως η σφοδρότητα της αλλαγής του καιρού την Καθαρά Δευτέρα  δεν αναμένεται να επηρεάσει στον ίδιο βαθμό όλο το νησί, αφού όπως τόνισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ ΤΒ ο Μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης θα καταγραφούν ηπιότερα φαινόμενα.

Αυξημένα τα μέτρα προστασίας

Με σχεδιασμό που δεν θα θυμίζει και πολύ τα προηγούμενα χρόνια, καλούνται οι πολίτες να περάσουν το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας και αυτό όχι μόνο λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού και των εντατικών ελέγχων που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Οι συστάσεις των αρχών και η εντατικοποίηση των ελέγχων είναι η μία όψη του νομίσματος που ανεξάρτητα από τον εορταστικό τόνο του τριημέρου, δεν απέχει και πολύ από τις προηγούμενες ημέρες καθώς οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες και προβλέπουν τις ώρες κυκλοφορίας που ισχύουν μέχρι σήμερα και:

-  Απαγόρευση των μετακινήσεων  από Νομό σε Νομό

-  Μετακινήσεις για αγορά τροφίμων όχι σε απόσταση πέραν των  2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

-  Μετακινήσεις  για παροχή βοήθειας που εφόσον ζητηθεί από την ΕΛΑΣ θα πρέπει να αποδεικνύονται.

-   Μετακινήσεις  για σωματική άσκηση ή βόλτα με κατοικίδιο μόνο με τα πόδια ή το  ποδήλατο.

Μέσα σε αυτό το αυστηρό πλαίσιο ξεκαθαρίστηκε ότι θα επιτρέπεται  το πέταγμα του χαρταετού, εκεί χωρίς περιορισμό όμως σε ότι αφορά το  ύψος που δύναται ο χαρταετός  να φτάσει, κάτι που  παραδοσιακά  σχετίζεται με τη δυνατότητα του εκάστοτε λάτρη του εθίμου.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News