Lockdown: Σε εξέλιξη η σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων - Τι δείχνει η «εικόνα» της Κρήτης

Κρήτη
Lockdown: Σε εξέλιξη η σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων - Τι δείχνει η «εικόνα» της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιες περιοχές παρουσιάζουν βελτίωση και ποιες «φλερτάρουν» με το «βαθύ κόκκινο»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καθιερωμένη σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων προκειμένου να ακολουθήσουν οι εισηγήσεις προς την Πολιτική Προστασία, για τυχόν στοχευμένες παρεμβάσεις στον «χάρτη» κοινωνικής επιτήρησης της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα φαίνεται να «κλειδώνει» η απόφαση για παράταση του lockdown στην χώρα, τόσο στις περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο» όσο και σε αυτές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και αυτό που εξετάζουν οι ειδικοί είναι στοχευμένες αλλαγές ανά περιοχή.

Τους ειδικούς προβληματίζει το ιικό φορτίο σε Γιάννενα και Εύβοια με τις περιοχές αυτές να μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των εμπειρογνωμόνων.

Σε επίπεδο Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα με την καλύτερη επιδημιολογική «εικόνα» είναι ξεκάθαρα το Λασίθι, όπου δεν αναμένονται αλλαγές στο υφιστάμενο καθεστώς. Στην πρώτη ημέρα των rapid tests στην Ιεράπετρα, μάλιστα, εντοπίστηκε μόλις ένα θετικό δείγμα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, παρατηρείται μια «σταθερότητα» στα επιδημιολογικά στοιχεία, όμως αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι η ανίχνευση μεταλλάξεων του κορωνοϊού. Χτες, στην Π.Ε. Ηρακλείου εντοπίστηκαν 46 κρούσματα Βρετανικής μετάλλαξης, στην Π.Ε. Λασιθίου 4 κρούσματα Βρετανικής μετάλλαξης, στην Π.Ε. Ρεθύμνου 16 κρούσματα Βρετανικής μετάλλαξης και στην Π.Ε. Χανίων 4 κρούσματα Βρετανικής μετάλλαξης.

Η Περιφερειακή Ενότητα που προβληματίζει περισσότερους τους ειδικούς σε επίπεδο Κρήτης είναι εκείνη των Χανίων, καθώς παρατηρείται ξεκάθαρη αύξηση του ιικού φορτίου η οποία έχει δώσει την «θέση» της στην καλή επιδημιολογική εικόνα των προηγούμενων εβδομάδων. Στα Χανιά, μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποφάσεις για αυστηροποίηση των μέτρων, όμως για την ώρα δεν έχουν «κλειδώσει» οι αποφάσεις.

Αντιθέτως, στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ανιχνεύεται μια πτωτική τάση του ιικού φορτίου, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει στην εισήγηση για «πίστωση» χρόνου και στην αποφυγή απόφασης για αυστηρότερα μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία είναι δυναμική και οι τελικές αποφάσεις αναμένονται το απόγευμα, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News