Κρήτη

Βγαίνουν από τον «πάγο» τα σχολικά γεύματα - Ξεκινούν σταδιακά από σήμερα

Τι αναφέρει η Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υπογραφής των νέων Συμβάσεων με τους αντίστοιχους Αναδόχους που προέκυψαν από την νέα διαγωνιστική διαδικασία για τα σχολικά γεύματα, σύμφωνα με εγκύκλιο από την Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, η εκτέλεση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» θα ξεκινήσει σταδιακά από την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 τόσο στα Τμήματα (Δήμοι/Περ.Ενότητες), όπου η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία δεν έχει ανασταλεί λόγω της πανδημίας Covid, όσο και στα Ειδικά Σχολεία, η λειτουργία των οποίων συνεχίζεται χωρίς διακοπή.

Ουσιαστικά σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπεράστηκε το πρόβλημα που είχε προκύψει με το Ελεγκτικό Συνέδριο και πλέον όσο πιο γρήγορα ο ανάδοχος της κάθε περιοχής υπογράφει την έναρξη της νέας σύμβασης με τον ΟΠΕΚΑ, τόσο πιο γρήγορα βγαίνει από τον «πάγο» το πρόγραμμα.

«Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ. 09-15346/8-3-21 εγγράφου του ΟΠΕΚΑ, σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία υπογραφής των νέων Συμβάσεων με τους αντίστοιχους Αναδόχους που προέκυψαν από την νέα διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κατά συνέπεια, η εκτέλεση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» θα ξεκινήσει σταδιακά από την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 (ανάλογα με την ημερομηνία υπογραφής εκάστης σύμβασης) τόσο στα Τμήματα (Δήμοι/Περ.Ενότητες), όπου η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία δεν έχει ανασταλεί λόγω της πανδημίας Covid, όσο και στα Ειδικά Σχολεία, η λειτουργία των οποίων συνεχίζεται χωρίς διακοπή.

Παρακαλούμε όπως ενημερωθούν άμεσα οι σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς σας που υλοποιούν το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» και των οποίων η λειτουργία δεν έχει ανασταλεί , προκειμένου να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια