Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας: «Φλέγον» θέμα οι Δασικοί Χάρτες

Κρήτη
Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας: «Φλέγον» θέμα οι Δασικοί Χάρτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν υπάρχει πολίτης της Κρήτης (και εκτός Κρήτης) που να μην θίγεται από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο»

Ανακοίνωση για το «φλέγον» θέμα των δασικών χαρτών εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας αναφέροντας πως η χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά «δεν ικανοποίησε σε καμία περίπτωση το σύνολο της Κρητικής κοινωνίας», ενώ τονίζουν πως «δεν υπάρχει πολίτης της Κρήτης (και εκτός Κρήτης) που να μην θίγεται από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».

Η ανακοίνωση:

«Η τελευταία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΠΕΔ Κρήτης μεταξύ του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ Αμυρά και πλήθος θεσμικών και παραγωγικών φορέων, δεν ικανοποίησε σε καμία περίπτωση το σύνολο της Κρητικής κοινωνίας.

Αποτέλεσμα αυτού, ήταν η δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτό-Κτηνοτροφικών φορέων από την Σητεία ως τα Χανιά, όπου και συνεδρίασαν εχθές Τρίτη 9/3/2021 με τηλεδιάσκεψη για πρώτη φορά.

Μοναδικό αντικείμενα και στόχοι της επιτροπής είναι η καθολική ενημέρωση των πολιτών για το Νομοσχέδιο – Έκτρωμα των δασικών χαρτών στην περιφέρεια Κρήτης και την τελική ΑΠΌΣΥΡΣΗ του. Είναι αίτια πολέμου όπως συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και γίνεται προετοίμασα για όλα τα ενδεχόμενα.

Το μήνυμα από την Συντονιστική Επίτροποι είναι ένα, ξεκάθαρο και προς ίλες τις κατευθύνσεις.

“Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα πολιτικό σχεδιασμό να αμφισβητήσει και να διεκδικήσει την κυριότητα της γης που γενιές ολόκληρες έχουν μεγαλώσει απο αυτή. Όποιος είναι απέναντι σε αυτό , έιναι απέναντι σε όλη την Κρήτη”.

Οπώς ανέλυσε ο κ. Νίκος Κοτζαμπασάκης, έγκριτος νομικός που παρευρέθηκε στην συνεδρίαση, το τεκμήριο της ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων δεν υφίσταται στο νομοσχέδιο και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να χαθούν περιούσιες, χωράς να υπαρχή η δυνατότατα διεκδίκησης.

Αν στα παραπάνω, προστεθεί και η λεπτομέρεια ότι στις δασικές εκτάσεις προβλέπεται ως ΜΟΝΑΔΙΚΗ χρήση η εγκατάσταση Α.Π.Ε. με συνοπτικές διαδικασίες, δημιουργείται ένας εκρηκτικός συνδυασμός, που έιναι άγνωστο πως θα καταλήξει.

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία, ότι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι ένα άλλοθι στα κριτήρια του νομοθέτη, ενώ προέχουν μία σειρά από οικονομικά κριτήρια με απώτερο σκοπό την εκμετάλλευση της γης ως κρατικής περιουσίας.

Δεν υπάρχει πολίτης της Κρήτης (και εκτός Κρήτης) που να μην θίγεται από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Είναι καθήκον ήλων μας να δράσουμε τώρα, υπεύθυνα ώστε να προστατεύουμε το δικαίωμα στις επόμενες γενιές να παραλάβουν στα χέρια τους την περιουσία των προγόνων μας.

Είναι καθήκον όλων μας,  να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε το σύνολο της κοινωνίας και να προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια , αν δεν εισακουστεί η Κρήτη…

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση για το θέμα».

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash) 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News