Ζητούν λύση για τους εκπαιδευτικούς που αποκλείστηκαν από το διορισμό για 3 ευρώ

Κρήτη
Ζητούν λύση για τους εκπαιδευτικούς που αποκλείστηκαν από το διορισμό για 3 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση από τους βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ηρακλείου Σ. Βαρδάκης

Για σοβαρό ζήτημα αποκλεισμού των υποψήφιων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ από τη διαδικασία διορισμού ως μόνιμοι ή πρόσληψης ως αναπληρωτές, εξαιτίας ασαφών οδηγιών και διαφόρων τεχνικών δυσλειτουργιών του συστήματος κατά τη διαδικασία πληρωμής του παραβόλου, κάνουν λόγο μέσω κοινοβουλευτικής παρέμβασης οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Όπως αναφέρουν: με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Παιδείας Φίλη Νίκου, κατατέθηκε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας & Θρησκευμάτων, προκειμένου να επιλυθεί επιτέλους το πρόβλημα των υποψηφίων που συμμετείχαν στις διαδικασίες διορισμού και πρόσληψης στην εκπαίδευση και αποκλείστηκαν για τρία ευρώ.

Η Κυβέρνηση, όμως, πάνω από ένα χρόνο, επιδεικνύει πρωτοφανή αναλγησία και αδιαφορία στα αιτήματα χιλιάδων υποψηφίων και τους καταδικάζει σε ανεργία για τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρέμβει πλείστες φορές με σχετικές ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά και σχετικές τροπολογίες τον Δεκέμβριο 2019, τον Ιούλιο 2020, τον Νοέμβριο 2020. Η Υπουργός Παιδείας δεν έκανε ποτέ δεκτή τη σχετική τροπολογία, ενώ ο π. Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος σε τηλεοπτική συνέντευξη είχε ανακοινώσει ότι θα προτείνει λύση στο προκείμενο ζήτημα, χωρίς ωστόσο, μέχρι και σήμερα να έχει διευθετηθεί το ζήτημα  από τα συναρμόδια υπουργεία.

Με αφορμή την εκ νέου κοινοβουλευτική παρέμβαση ο κ. Βαρδάκης δήλωσε: «Την αναλγησία της Κυβέρνησης και τις δυσλειτουργίες στο σύστημα δεν θα πρέπει να την πληρώνουν οι υποψήφιοι, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση εδώ και μήνες, καθώς αυτοί κινδυνεύουν με αποκλεισμό και από τους επικείμενους διορισμούς. Στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης και της αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικούμενου απέναντι στην διοίκηση, το κράτος οφείλει να επιλύσει άμεσα το προκείμενο πρόβλημα. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ξέρουν ότι οι προσπάθειές μας θα ενταθούν προς ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της κοινότητας των εκπαιδευτικών.»

Οι Βουλευτές με βάση τα παραπάνω καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα των εκπαιδευτικών που αποκλείστηκαν λόγω μη καταβολής του παραβόλου ύψους τριών ευρώ. Τέλος η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητά διευκρινίσεις για το αν είχε υποβληθεί πρόταση στην Υπουργό Παιδείας από τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών για νομοθετική επίλυση του ζητήματος αυτού καθώς και αν ναι, για ποιους λόγους δεν την έκανε δεκτή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News