Κρήτη

Κορωνοϊός: Πώς βγήκε «νικητής» ο Αριστομένης Συγγελάκης που νόσησε

Σε ανάρτηση του αναφέρεται σε όλα έχει βιώσει το τελευταίο διάστημα

Από κορωνοϊό νόσησε ο Αριστομένης Συγγελάκης, ο συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα .

Ο Κρητικός με καταγωγή τα Αμιρά της Άνω Βιάννου, σε ανάρτησή του στα social media, κάνει λόγο για μια δοκιμασία που έλαβε τέλος με αίσιο αποτέλεσμα έχοντας πλέον επιστρέψει στις καθημερινές του συνήθειες.

 Tονίζει, επίσης μεταξύ άλλων ότι πριν ένα μήνα βρέθηκε στην Κρήτη, για λίγες μέρες, για να συνοδεύσει τον πατέρα του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου να κάνει το εμβόλιο.

Λίγες μέρες αργότερα, μετά από την εμφάνιση (όχι υψηλού) πυρετού σε μέλος της οικογένειάς, υποβληθήκαν όλοι σε διαγνωστικό έλεγχο για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2 και διαγνωστήκαν θετικοί τέσσερα άτομα από την ίδια οικογένεια (ευτυχώς όχι οι γονείς του ).

Ο κ. Συγγελάκης ευχαριστεί θερμά σε όλους όσοι βρέθηκαν στο πλευρό το δικό του και της οικογένειάς του απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για την πιστή τήρηση των μέτρων πρόληψης και τον εμβολιασμό.

ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΑΠΟ COVID-19 ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ Μία ακόμη δοκιμασία έλαβε τέλος με αίσιο αποτέλεσμα....

Δημοσιεύτηκε από Aristomenis Syngelakis στις Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

Ακολουθεί η ανάρτηση του στο Facebook:

ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΑΠΟ COVID-19 ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ
Μία ακόμη δοκιμασία έλαβε τέλος με αίσιο αποτέλεσμα. Υγιής, με καλές εξετάσεις αίματος, ούρων και ακτινογραφία και αρνητικό τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2 επέστρεψα από χθες στις καθημερινές μου συνήθειες. Υγιή και τα άλλα μέλη της οικογένειάς μας.
Πριν ένα μήνα βρέθηκα στην Κρήτη, για λίγες μέρες, για να συνοδεύσω τον πατέρα μου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου να κάνει το εμβόλιο. Όλα πήγαν καλά, η αντιμετώπιση ήταν άψογη και δεν υπήρξε καμία παρενέργεια. Λίγες μέρες αργότερα, μετά από την εμφάνιση (όχι υψηλού) πυρετού σε μέλος της οικογένειάς μας, υποβληθήκαμε άπαντες σε διαγνωστικό έλεγχο για την ανίχνευση του ιού SARS-CoV-2 και διαγνωστήκαμε θετικοί τέσσερα άτομα από την ίδια οικογένεια (ευτυχώς όχι οι γονείς μας). Άγνωστο πώς κολλήσαμε τον ιό - δεν έχει και σημασία.
Τις πρώτες μέρες και ώρες μετά τη διάγνωση είχαμε πολλά να σκεφθούμε και να κάνουμε: να διευθετήσουμε πρακτικά ζητήματα προστασίας όσων μελών της οικογένειας είχαν διαγνωσθεί ως αρνητικοί, να ειδοποιήσουμε γνωστούς, φίλους και συγγενείς, που ήρθαμε σε επαφή τις προηγούμενες μέρες, να έχουν το νου τους, να επικοινωνήσουμε με γιατρούς για την κατάλληλη αγωγή, να απαντήσουμε στα δεκάδες μηνύματα φίλων. Στα παραπάνω να προσθέσουμε και την ανησυχία μήπως έχουν κολλήσει οι γονείς μας (και δεν έχει εντοπιστεί ακόμη από το τεστ) και τι πρόκειται να συμβεί σε μας (λόγω της ασύμμετρης δράσης του ιού...).
Ευτυχώς, οι γονείς μας, ως εκ θαύματος, παρέμειναν απρόσβλητοι από τον ιό μέχρι τέλους και οι νοσούντες (4+1 στην πορεία) είχαμε ήπια συμπτωματολογία και παραμείναμε στο σπίτι. Και ένα ακόμη εξαιρετικά ελπιδοφόρο νέο: οι συγγενείς, οι φίλοι, ακόμη και οι γείτονες κινητοποιήθηκαν για να μη μας λείψει τίποτα. Υπήρξαν μέρες που είχαμε ακόμη και δύο καλομαγειρεμένα φαγητά - προσφορά συγγενών και φίλων, χωρίς, καν, να το ζητήσουμε! Ενώ η θεία μου Καίτη (σύζυγος του αδελφού του πατέρα μου
Αριστομένης Α. Συγγελάκης) είχε αναλάβει μέχρι τέλους της καραντίνας τη διατροφή των γονιών μου, που παρέμεναν σε ξεχωριστό διαμέρισμα. Και, παράλληλα, ήταν συγκινητικό το ενδιαφέρον όσων μάθαιναν την κατάστασή μας και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν. Μην ακούτε αυτά που λένε: παρά τη σκληρή συγκυρία η ελληνική κοινωνία αντέχει, οι ανθρώπινοι δεσμοί δεν έχουν καταλυθεί! Και η Κρήτη, ιδίως, αντιστέκεται με πείσμα στις σειρήνες των καιρών...
Οφείλουμε ιδιαίτερη αναφορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους λειτουργούς του. Την μονάδα COVID-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, την οποία επισκεφθήκαμε δύο φορές, και μείναμε ενθουσιασμένοι από τον επαγγελματισμό και την ευσυνειδησία των στελεχών του ΕΣΥ. Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), που διακόμισε την ανηψιά μου χαράματα στο νοσοκομείο με πόνο στο στήθος (ευτυχώς όλα πήγαν καλά). Κατά γενική ομολογία και πέρα από ιδεολογικές διαφορές το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ χρειάζονται τη στήριξη της Πολιτείας γιατί προασπίζουν τη δημόσια υγεία, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Το ΕΣΥ ως πυλώνας του κοινωνικού κράτους δεν χρειάζεται πειράματα, μόνο στήριξη!
Είναι πολλά τα πρόσωπα στα οποία οφείλω θερμές ευχαριστίες και δεν μπορώ να τους αναφέρω όλους. Ωστόσο να μου επιτραπούν δυο εξαιρέσεις: δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην φίλη, γιατρό του ΕΣΥ, Χριστίνα Χρυσοχόου (
Christina Chrysohoou
), που άγρυπνα παρακολουθούσε (εξ αποστάσεως) την κατάσταση της υγείας μας και μας βοήθησε καθοριστικά να ξεπεράσουμε την ασθένεια με τον πιο ανώδυνο τρόπο. Στον φίλο από τα φοιτητικά χρόνια ιατρό του ΕΣΥ Γιάννη Αλεξανιάν (Giannis Alexanian) για το ενδιαφέρον του και τις πολύτιμες συμβουλές του.
Θερμές ευχαριστίες στους συναδέλφους, φίλους και συγγενείς, που προσέτρεξαν και παντοιοτρόπως μας συνέδραμαν. Με όλη τη δύναμη της ψυχής μου απευθύνω έκκληση για την τήρηση των μέτρων πρόληψης και τον εμβολιασμό. Η σκέψη μας είναι σε όσους δοκιμάζονται σκληρά από τη νόσο, που βρίσκεται πάλι σε έξαρση, και στους λειτουργούς του ΕΣΥ, που αγωνίζονται με αυταπάρνηση και σώζουν ζωές - και την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας!
Ο καιρός έξω είναι θαυμάσιος, η Άνοιξη έχει έλθει για τα καλά! Μακάρι να μπορέσουμε σύντομα να απαλλαγούμε από αυτή την φοβερή κοινωνική δοκιμασία και να απολαύσουμε τη ζωή, με όλα της τα προβλήματα, σ' αυτό τον ευλογημένο τόπο. Ας ελπίσουμε η πανδημία να μας κάνει όλους σοφότερους!..
Σημείωση λόγω επικαιρότητας:
Έχω σοκαριστεί από το βίντεο της απρόκλητης και ασύμμετρης αστυνομικής βίας και άκρατου αυταρχισμού εις βάρος πολιτών (ακόμη και οικογενειών με μικρά παιδιά) στη Νέα Σμύρνη. Απαιτείται ήθος, προσήλωση στο Σύνταγμα και τη δημοκρατική νομιμότητα και αυτοσυγκράτηση από την Ελληνική Αστυνομία και όλες τις αρμόδιες αρχές. Ο λαός δεν μπορεί να είναι εχθρός!...

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια