ΠΑΓΝΗ: Σύγχυση στους συνοδούς ασθενών - Εξακολουθούν να πληρώνουν από την «τσέπη» τους τα τεστ κορωνοϊού

Κρήτη
ΠΑΓΝΗ: Σύγχυση στους συνοδούς ασθενών - Εξακολουθούν να πληρώνουν από την «τσέπη» τους τα τεστ κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει η 7η ΥΠΕ και η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ

«Σύγχυση» εξακολουθεί να επικρατεί στις τάξεις των συνοδών ασθενών στο ΠΑΓΝΗ, οι οποίοι σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν ενημερώθηκαν σήμερα, παρά τις διαβεβαιώσεις για διευθέτηση του ζητήματος, πως εξακολουθεί να υφίσταται το ίδιο καθεστώς στο ΠΑΓΝΗ με τα rapid tests στα οποία υποχρεούνται να υποβληθούν, με το κόστος όμως να «βαραίνει» τους ίδιους.

Σε επικοινωνία του neakriti.gr με τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γεώργιο Χαλκιαδάκη, ο ίδιος μας ανέφερε πως «πρωταρχικός στόχος του νοσοκομείου είναι η ασφάλεια ασθενών και υγειονομικού προσωπικού. Οι οικονομικές λεπτομέρειες του ζητήματος διενέργειας rapid tests στους ασθενείς συνοδών, εξετάζονται».

7η ΥΠΕ: Το κόστος των rapid tests «βαραίνουν» τα νοσοκομεία

Σύμφωνα με την 7η ΥΠΕ, το θέμα έχει διευθετηθεί ήδη με επίσημο έγγραφο του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το οποίο το κόστος διενέργειας των rapid tests συνοδών ασθενών, «βαραίνει» το νοσοκομείο και όχι τους συνοδούς, με την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, Λένα Μπορμπουδάκη να προαναγγέλλει από την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV τις εξελίξεις, αναφέροντας πως «δεν θα πρέπει να επιβαρύνεται οικονομικά κανείς συνοδός με τη διενέργεια rapid test εκτός νοσοκομειακής δομής».

Η έκκληση των συνοδών ασθενών

Παράλληλα, σύνοδος μιας ηλικιωμένης ασθενούς αναφέρει στο neakriti.gr πως το rapid test στο οποίο είχε υποβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα δεν του επιτρέπει πλέον την είσοδο στο ΠΑΓΝΗ, καθώς πρέπει να ανανεώνεται κάθε 7 ημέρες. «Είμαι άνεργος και καλούμαι να πληρώσω κάθε εβδομάδα 60 ευρώ για τα rapid tests ώστε να μπορέσω να είμαι δίπλα στην μητέρα μου, καθώς μαζί με εμένα είναι και τα 2 αδέλφια μου».

Μια ακόμη συνοδός ασθενή ξεκαθαρίζει πως το υποχρεωτικό μέτρο επίδειξης αρνητικού τεστ κορωνοϊού είναι απόλυτα σωστό από άποψη υγειονομικής ασφάλειας και δίνει συγχαρητήρια στο ΠΑΓΝΗ για αυτή την απόφαση, όμως παράλληλα ξεκαθαρίζει πως το κόστος είναι δυσθεώρητο για όσους συνοδούς πρέπει να βρίσκονται στο πλευρό αγαπημένων τους προσώπων για πολλές ημέρες, σε μια περίοδο όπου όλο και περισσότερες οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, με την οικονομία να βρίσκεται σε… lockdown εδώ και μήνες.

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News