Κρήτη

Μηνύματα φορέων της Κρήτης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Φορείς και πολιτικοί εκπρόσωποι έστειλαν το δικό τους μήνυμα

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, φορείς και πολιτικοί εκπρόσωποι έστειλαν το δικό τους μήνυμα:

Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης:

«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που καθημερινά προσπαθούν σε δύσκολες συνθήκες να ανταπεξέλθουν στα απαιτητικά τους καθήκοντα.

Ιδιαίτερα φέτος, η επέτειος ανήκει στις γυναίκες που είναι στην πρώτη γραμμή κατά του Covid-19, είτε μέσα από τις δομές υγείας είτε από τις υπηρεσίες που προσφέρουν τόσο στην κοινωνία όσο και στις οικογένειές τους.

Το βλέμμα και το ενδιαφέρον μας είναι στραμμένο στις ευάλωτες ομάδες των γυναικών που αντιμετωπίζουν καθημερινά φαινόμενα ανεργίας, βίας, σεξισμού και εργασιακής ανισότητας.

Σήμερα που είναι σε εξέλιξη η σύνταξη των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης πρέπει να εξασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις διαδικασίες προκειμένου να επιτύχουμε ένα ολοκληρωμένο και δίκαιο αποτέλεσμα.

Ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης στηρίζουμε έμπρακτα την ισότιμη συμμετοχή και παρουσία των γυναικών σε όλες τις μορφές δημόσιας ζωής και την αναβάθμιση της θέσης αλλά και του ρόλου τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.»

Δήλωση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας δεν είναι μια ημέρα γιορτής. Είναι μια ημέρα υπενθύμισης του καθημερινού αγώνα για την ισότητα των δυο φύλων, για την άρση των αποκλεισμών και των διακρίσεων, για την κατάρριψη κάθε αρνητικού στερεότυπου. Ειδικά δε εφέτος, όπου λόγω των συνθηκών της πανδημίας οι γυναίκες πλήττονται ιδιαίτερα, είτε λόγω της απώλειας θέσεων εργασίας, είτε λόγω των διαρκώς αυξανόμενων περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που καταγράφονται, αυτή η Ημέρα αποκτά μια άλλη διάσταση. Γι’ αυτό και οφείλουμε όλοι να στείλουμε ένα δυνατό και ξεκάθαρο μήνυμα: Καμία διάκριση δεν είναι ανεκτή, κανένας αποκλεισμός δεν είναι επιτρεπτός, καμία γυναίκα δεν πρέπει να είναι θύμα κανενός είδους βίας.».

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την «Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας»

Η 8η Μαρτίου, καθιερωμένη ως «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», αποτελεί πρωτίστως μια συμβολική αναγνώριση της παρουσίας και της προσφοράς της μέσα στην οικογένεια και στην κοινωνία. Οι ιδιαίτερες συνθήκες ζωής των τελευταίων δεκαετιών στον Δυτικό Κόσμο, οι οικονομικές απαιτήσεις και οι τεχνολογικές εξελίξεις, προσέθεσαν νέες αναγκαιότητες, με ενεργότερο τον ρόλο της γυναίκας στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο. Οι αλλαγές αυτές επαναπροσδιόρισαν τις σχέσεις των δύο φύλων, και συνδέθηκαν με τον αγώνα για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε κάθε πεδίο.

Η γυναίκα ανταποκρίθηκε επαρκώς στα πολλαπλά νέα της καθήκοντα και συνέβαλε καθοριστικά στην πολιτική, πολιτιστική και οικονομική πορεία της κοινωνίας. Εντούτοις, όλοι γνωρίζουμε ότι ανισότητες εις βάρος της εξακολουθούν να υφίστανται και σήμερα σε όλους τους τομείς της ζωής. Σε πολλές χώρες του κόσμου, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις, χωρίς δυνατότητες πρόσβασης στη μόρφωση, με άνισες ή κακές συνθήκες εργασίας, υποχείρια της απόλυτης εξουσίας των ανδρών. Οι πρόσφατες καταγγελίες περιστατικών βίας, σε διαφόρους τομείς της ελληνικής κοινωνίας, εις βάρος πολλών γυναικών, είναι ενδεικτικές μιας υπαρκτής ακόμη νοοτροπίας πρωτογονισμού και διακρίσεων.

Στον Δήμο Ηρακλείου στηρίζουμε το αυτονόητο αίτημα των γυναικών για ισότητα και αξιοπρεπή αντιμετώπιση σε κάθε τομέα της ζωής. Με την Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ηρακλείου, την οποία συστήσαμε το 2016, έχουμε πραγματώσει σειρά δράσεων για να εκλείψουν οι ανισότητες. Συνεχίζουμε, γνωρίζοντας ότι χρειάζεται αδιάκοπη εγρήγορση, διαρκής αγώνας προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο σεβασμός και η ευγνωμοσύνη προς τη γυναίκα –ως μητέρα, σύζυγο, σύντροφο, εργαζόμενη–, η ίση αντιμετώπιση των δύο φύλων, οι ίσες ευκαιρίες στην κοινωνία, αποτελούν διαρκές και αδιαπραγμάτευτο χρέος όλων μας.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

«Η 8η Μαρτίου είναι μία μέρα με μεγάλο ιστορικό βάρος. Μία ημέρα μνήμης των αγώνων και των κατακτήσεων των γυναικών και αφετηρίας για την κατοχύρωση θεμελιωδών δικαιωμάτων και την ισότητα των δύο φύλων σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη Γυναικεία παρουσία και την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις θέσεις ευθύνης, στα όργανα λήψης αποφάσεων και σε όλες τις βαθμίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς έχουμε ανάγκη τη γυναικεία πρωτοβουλία, ευαισθησία, φαντασία, ποιότητα, ανθρωπιά και προοδευτικότητα.

Χρόνια Πολλά σε κάθε γυναίκα. Στη μάνα, στη γιαγιά, στη σύζυγο, στην κόρη, στην αδελφή. Χρόνια πολλά στη σύγχρονη γυναίκα με τους πολλαπλούς και απαιτητικούς της ρόλους που αξίζει τον συνεχή θαυμασμό και σεβασμό μας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες»

Να συνεχίσουμε τον αγώνα μας- Της Μαρίας Χανιωτάκη – Μυλωνάκη, Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Θεμάτων Περιφέρειας Κρήτης

Γυναίκες. Ο ρόλος τους πολυδιάστατος. Γυναίκες, εργαζόμενες, μητέρες, σύζυγοι, αδελφές, κόρες, φίλες, νοικοκυρές. Η γυναίκα τη σημερινή εποχή καλείται να επιτελέσει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους. Και απαιτείται από την κοινωνία να τους υπηρετήσει όλους επάξια και να φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Να φέρει αποδοτικά αποτελέσματα στον εργασιακό χώρο, να αναθρέψει σωστά τα παιδιά της, να είναι καλή σύζυγος, να έχει ένα σπίτι περιποιημένο, να είναι σωστή κόρη, συμπονετική αδελφή και φίλη. Τις γυναίκες τις έχουν υμνήσει οι σπουδαιότεροι ποιητές. ’’Το πρόσωπο της γυναίκας το έργο τέχνης της’’, έγραψε ο Όσκαρ Γουάιλντ.

Γυναίκες που διαπρέπουν. Στην επιστήμη, στην πολιτική, στην αυτοδιοίκηση, στα γράμματα, στις τέχνες. Σε όλους τους τομείς. Γυναίκες χαρισματικές που φωτίζουν. Τους ανθρώπους γύρω τους. Τον κόσμο. Γυναίκες που αποτελούν πηγή έμπνευσης. Γυναίκες πρότυπα. Ηρωίδες αφανείς. Θαρραλέες. Που δίνουν το δικό τους αγώνα σιωπηλά, αγόγγυστα, υπομονετικά και κανείς δε μαθαίνει για αυτές. Που υπομένουν βασανιστήρια, που παλεύουν με το θάνατο, με δύσκολες αρρώστιες, που φτάνουν λίγο πριν το τέλος και επιστρέφουν. Πιο δυνατές. Που γεννούν και μεγαλώνουν παιδιά. Κάποιες φορές χωρίς πατέρα. Γυναίκες που αναθρέφουν παιδιά ανάπηρα και τους δίνουν φτερά να πετάξουν. Πολλές φορές μόνες τους. Ο ρόλος τους σπουδαίος. Ζωτικής σημασίας. Πολύτιμος.

Έχουν δοθεί αγώνες εδώ και δεκαετίες για να ξεπεραστούν κοινωνικά στερεότυπα και να σπάσουν ταμπού που ήθελαν τις γυναίκες να μένουν στο σπίτι, να φροντίζουν τους συζύγους τους και να μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Οι γυναίκες έχουν όνειρα, στόχους και κάνουν σχέδια για το μέλλον τους, όπως ακριβώς οι άντρες. Θα φροντίσουν τους συζύγους τους και θα αναθρέψουν τα παιδιά τους, αλλά παράλληλα έχουν το δικαίωμα να ονειρευτούν. Να δημιουργήσουν. Να κυνηγήσουν και να επιτύχουν τους στόχους τους. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Μπορούν να είναι παράλληλα τρυφερές σύζυγοι και μητέρες και επιτυχημένες επαγγελματίες, ακόμα και σε ηγετικές θέσεις. Μπορούν ακόμα να επιλέξουν να μην είναι σύζυγοι και μητέρες. Να επιλέξουν να μη δημιουργήσουν οικογένεια, να επιλέξουν να κυνηγήσουν διαφορετικούς στόχους, κάτι που μόλις πριν λίγες δεκαετίες θα φάνταζε ανήκουστο. Δαχτυλοδεικτούμενο. Η επιλογή είναι δική τους. Η ζωή είναι δική τους και εκείνες επιλέγουν πως θα τη ζήσουν.

Τα βήματα που έχουν γίνει είναι πολλά και σήμερα μιλάμε για τα κεκτημένα που είναι δικαιωματικά δεδομένα μετά από προσπάθεια χρόνων. Οι γυναίκες βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις. Εργάζονται σκληρά και αποδεικνύουν ότι επάξια βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις. Όχι απλά έχουν δικαίωμα ψήφου αλλά λαμβάνουν και πολιτικές αποφάσεις. Γυναίκες πρωθυπουργοί. Δήμαρχοι. Βουλευτές. Γυναίκες πρυτάνεις και καθηγήτριες πανεπιστημίου. Διευθύντριες σε μεγάλες πολυεθνικές.

Θέλει δουλειά όμως ακόμα. Θέλει δουλειά γιατί το χάσμα υπάρχει ακόμα και φαίνεται να εμφανίζονται διακρίσεις σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες αναφορικά με την παρουσία των γυναικών στον εργασιακό χώρο. Συχνά σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για την εύρεση εργασίας καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την οικογενειακή τους κατάσταση. Για το αν είναι έγγαμες, άγαμες, με ή χωρίς παιδιά. Αξίζει να αναφέρουμε κάποια στοιχεία. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, το συνολικό ποσοστό απασχόλησης των γυναικών ήταν 44,6% και των ανδρών 60,3%, ενώ αντίστοιχα, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών ήταν υψηλότερο και άγγιζε το 20,2% από αυτό των ανδρών ήταν 13,7%.

Το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών στις υψηλόβαθμες θέσεις των ελληνικών επιχειρήσεων είναι μεγάλο ακόμα, με τους άνδρες να υπερτερούν αριθμητικά έναντι των γυναικών και να παρατηρείται υποεκπροσώπηση των γυναικών μεταξύ των διευθυντών και των στελεχών. Σε πρόσφατη έρευνα που διενήργησε η Eurostat, οι γυναίκες στη χώρα μας κατείχαν κάτω από το ένα τρίτο των διευθυντικών θέσεων, που σημαίνει το 32%. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι μια στις τρεις γυναίκες σε διευθυντικές θέσεις στην Ευρώπη αμείβεται με μισθούς κατώτερους από αυτούς των ανδρών, σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας έρευνας. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ένα στοιχείο που προκύπτει από πρόσφατη μελέτη και αναφέρει ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι γυναίκες αντιπροσώπευαν περίπου το ένα τέταρτο των μελών του διοικητικού συμβουλίου των εισηγμένων εταιρειών, που μεταφράζεται σε 27% και λιγότερο από το ένα πέμπτο των ανώτερων στελεχών που μεταφράζεται σε 17%.

Θέλει δουλειά γιατί η ενδοοικογενειακή βία και η βία κατά των γυναικών υπάρχει και τα νούμερα δυστυχώς είναι αρκετά αυξημένα. Θέλει δουλειά γιατί η σεξουαλική κακοποίηση κατά των γυναικών στον εργασιακό χώρο κι όχι μόνο, υπάρχει. Θέλει δουλειά γιατί μια μητέρα με στόχους, όνειρα και κυρίως όρεξη θα πρέπει να έχει τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες στον εργασιακό χώρο, στη διεκδίκηση μιας θέσης εργασίας, στη διεκδίκηση διευθυντικών θέσεων. Θέλει δουλειά γιατί δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Στο χάρτη του κόσμου δεν υπάρχει μόνο η Δύση. Δεν υπάρχουν μόνο οι αναπτυγμένες χώρες. Υπάρχουν και οι χώρες όπου οι γυναίκες θανατώνονται αν δεν υπακούσουν. Εν έτη 2021. Και για αυτές τις γυναίκες οφείλουμε να παλέψουμε.

Είναι ευτύχημα ότι η ισότητα των φύλων έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό και στη λήψη πολιτικών αποφάσεων. Για αυτό το λόγο όλες εμείς οι γυναίκες της πολιτικής από το βήμα που μας έχει δοθεί οφείλουμε να είμαστε ενωμένες, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας στη διεκδίκηση ακόμα περισσότερων δικαιωμάτων, ώστε να κλείσουμε και το παραμικρό χάσμα που υπάρχει. Όχι μόνο στην Ελλάδα. Σε όλη την υφήλιο.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών τιμά τους αγώνες του φεμινιστικού κινήματος, τους αγώνες του εργατικού κινήματος για την προάσπιση της θέσης της γυναίκας στην εργασία με μέτρα τέτοια που να εξασφαλίζεται η ισοτιμία και ταυτόχρονα συνεχίζει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γυναικών που σε πολλές περιπτώσεις στις μέρες μας, στον 21ο αιώνα, είτε καταπατώνται είτε δεν είναι κατοχυρωμένα.

Ø  Από την Υπατία της άρνησης στην υποταγή για έναν δρόμο της χειραφέτησης και των επιστημών  για τις γυναίκες,

Ø  Από την Ολυμπία ντε Γκουζ που συνέταξε το 1791 τη Διακήρυξη των δικαιωμάτων της γυναίκας ως πολίτη,

Ø  τον Μάρτη του 1857 και τον αγώνα των εργατριών στην κλωστοϋφαντουργία στη Νέα Υόρκη

Ø  τον προσωπικό αγώνα της Έλεν Κέλερ που έγινε σημείο αναφοράς της ανθρώπινης και γυναικείας βούλησης για  ζωή και προσφορά,

Ø  τις Ελληνίδες  Ευφροσύνη Σαμαρτζή, Καλλιρρόη Παρέν, πρωτεργάτριες του φεμινιστικού κινήματος στον ελλαδικό χώρο,

Ø  τη μεγάλη αγωνίστρια και  φεμινίστρια Αλεξάνδρα Κολοντάι, τη Ρόζα Λούξεμπουρκ, τη Μαρία Μοντεσσόρι, τη Ρόζα Ιμβριώτη,

Ø  τις αγωνίστριες της αντίστασης ενάντια στο φασισμό με θυσία της ίδιας της ζωής τους,  την Ηρώ Κωνσταντοπούλου, τη  Διαμάντω Κουμπάκη, τη Μαρία Δημάδη, τη Λέλα Καραγιάννη, την Ηλέκτρα Αποστόλου, την Παναγιώτα Σταθοπούλου, τη Βαγγελίτσα Κουσιάντζα, μέχρι την κάθε γυναίκα που καθημερινά έδινε και δίνει τον εαυτό της για ένα καλύτερο κόσμο, με δικαιοσύνη και ισότητα, έτσι που οι γυναίκες να αντιμετωπίζονται χωρίς καμιά διάκριση, έχουν κυλήσει αιώνες αγώνων, χρόνια και ημέρες προσφοράς και θυσιών.

Οι αγώνες αυτοί αποτελούν παρακαταθήκη του κινήματος και σηματοδοτούν την ευθύνη μας για τη συνολική  δικαίωσή τους, που δυστυχώς παραμένει ακόμα ζητούμενο.

Τιμούμε όλες αυτές τις αγωνίστριες γυναίκες όχι με μια επετειακή διάθεση, αλλά για να αναδειχθεί και ό,τι συμβαίνει σήμερα. Η έμφυλη βία, οι ξυλοδαρμοί, οι γυναικοκτονίες (δολοφονία της φοιτήτριας Τοπαλούδη), οι βιασμοί, οι σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις, που ως χιονοστιβάδα αποκαλύπτονται η μια πίσω από την άλλη από δημόσια και μη πρόσωπα, «πρόσωπα» που κάνουν χρήση της θέσης τους - θέση εξουσιαστή και εκμεταλλευτή- φανερώνουν και αναδεικνύουν τη βαρβαρότητα ενός «συστήματος» που νοσεί βαριά.

 Η καταδίκη όλων  αυτών των ενεργειών δεν αρκεί. Η διαρκής επαγρύπνηση ώστε αυτές να εξαλειφθούν αποτελεί ευθύνη όλων μας. Θα κάνουμε λάθος αν εκλάβουμε τις ενέργειες αυτές ως «προσωπικές» περιπτώσεις κάποιων. Το όλο σύστημα, από την οικονομία, τα δικαιώματα, τις ιεραρχήσεις χρειάζεται να υποστεί θεμελιακές αλλαγές προς όφελος ενός κόσμου χειραφετημένου και όχι εξαρτώμενου, με την εκμετάλλευση να γίνεται εργαλείο «ανταγωνιστικότητας» και «ανάπτυξης».

Για το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών, ο αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών αποτελεί οργανικό συστατικό της ίδιας του της ύπαρξης, ως συλλογικότητα, και τον υπηρετεί με όλες του τις δυνάμεις, με τις συναδέλφισσες μπροστά στη μάχη για την απελευθέρωση της γυναίκας της μισθωτής εργασίας και στη διεκδίκηση για:

  • Εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτριών/ών ίδια με των μονίμων. Εξίσωση των αδειών διευκόλυνσης μητρότητας για όλες τις γυναίκες. Άδεια επαπειλούμενης κύησης, 5μηνη άδεια κύησης και λοχείας, 9μηνη άδεια ανατροφής με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας. Άδειες ασθένειας τέκνου για όλους τους αναπληρωτές/τριες χωρίς καμία περικοπή των αποδοχών τους.
  • Μαζικούς διορισμούς Μόνιμων εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση έτσι ώστε ο θεσμός του «αναπληρωτή» να υπάρχει μόνο για αναπλήρωση έκτακτων αναγκών και όχι για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών.
  • Ένα κράτος πρόνοιας, ισότητας, δικαιοσύνης για όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, λόγω εθνότητας/εθνικότητας, κοινωνικής τάξης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, χρώματος, θρησκείας.
  • Μισθούς αξιοπρέπειας, εργασιακά δικαιώματα αναβαθμισμένα και πολιτικές ένταξης γυναικών που βρίσκονται κοινωνικά αποκλεισμένες.
  • Πρόσβαση στα σύγχρονα επαγγέλματα με εκπόνηση ειδικών προγραμμάτων εκπαίδευσης και επιμόρφωσης γυναικών  ώστε να μπορούν να εργαστούν στις νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται.
  • Έναν κόσμο ειρηνικό, αλληλέγγυο, έναν κόσμο που δεν θα διαιωνίζει τη βία της ανεργίας, δίχως πολέμους, προσφυγιά και δυστυχία, δίχως πείνα, έναν κόσμο με κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.

"Ηράκλειο 3.7.5" «Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας»

Είναι σαφές, πως η σημερινή μέρα που είναι αφιερωμένη στις γυναίκες, αποτελεί μια ιδιαίτερη μέρα, που γίνεται ακόμα συμβατικότερη, στις δύσκολες στιγμές που βιώνει όλη η ανθρωπότητα μέσα από την πανδημία.

Ιδιαίτερα λοιπόν φέτος, η επέτειος αυτή ανήκει στις γυναίκες, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά του Covid-19, μέσα από την φροντίδα της οικογένειας, που τόσο την έχει ανάγκη, όσο και από τον αγώνα και την αυτοθυσία στις δομές υγείας, προσφέροντας το πολυτιμότερο αγαθό προς τους συνανθρώπους μας, που δεν είναι άλλο από την υγεία και την περίθαλψη!

Επίσης, η σημερινή μέρα θα πρέπει να είναι στραμμένη και στις ευάλωτες ομάδες των γυναικών που αντιμετωπίζουν καθημερινά φαινόμενα βίας, σεξισμού, ανεργίας, και εργασιακής ανισότητας.

Η γεφύρωση των ανισοτήτων είναι υποχρέωση όλων μας. Πρέπει να επιταχύνουμε τις αλλαγές με πρακτικά βήματα για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των γυναικών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση που βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες από κάθε άλλη Αρχή, επιβάλλεται να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις για την δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος πλήρους και ισότιμης ενσωμάτωσης των γυναικών στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή και στη δημόσια σφαίρα».

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια