Αγωνία σε Ανώγεια και Οροπέδιο Λασιθίου – Στο… «περίμενε» ακόμη για τα εμβόλια

Κρήτη
Αγωνία σε Ανώγεια και Οροπέδιο Λασιθίου – Στο… «περίμενε» ακόμη για τα εμβόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς εμβολιαστικό κέντρο οι δύο ορεινοί δήμοι της Κρήτης

Σε σκληρό lockdown βρίσκονται τα Ανώγεια, όπου επικρατεί κλίμα φόβου και ανησυχίας, με τους περισσότερους πολίτες να προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα, τηρώντας τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του Κορωνοϊού, ενώ χαρακτηριστικό της δραματικής αυτής κατάστασης, είναι ότι μόνο σε ένα διήμερο τα κρούσματα διπλασιάστηκαν.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, ο 14ημέρος δείκτης του μέσου όρου κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στον Δήμο Ανωγείων έφτασε το 588 όταν το όριο συναγερμού του ευρωπαϊκού ECDC είναι το 150.

Και ενώ τα Ανώγεια βρίσκονται στο "βαθύ κόκκινο", οι εμβολιασμοί καθυστερούν σημαντικά καθώς ακόμα δεν έχει λειτουργήσει το εμβολιαστικό κέντρο στην περιοχή ενώ επιπλέον τα λιγοστά ραντεβού που κλείνονται σε Πέραμα, Ρέθυμνο και Ηράκλειο τινάζονται στον αέρα, εξαιτίας της δυσκολίας των μετακινήσεων των ηλικιωμένων.  

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων στα Ανώγεια δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα καθώς αρκετά ραντεβού που είχαν κλειστεί σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα σε Πέραμα, Ρέθυμνο και Ηράκλειο τινάζονται στον αέρα, καθώς οι χιλιομετρικές αποστάσεις και η ταλαιπωρία βάζουν φραγμό στη διαδικασία, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

 Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Στέλλα Τερζάκη, ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Κεφαλογιάννης, δήλωσε ότι στις 16 του μήνα αναμένεται να λειτουργήσει το εμβολιαστικό κέντρο στα Ανώγεια, για τον εμβολιασμό των πολιτών με το Άστρα Ζένεκα.

Ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης περιέγραψε την αγωνία του με φόντο και τη διασπορά που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες και σε ενήλικες, σε αντίθεση με τη κατάσταση που επικρατούσε στις αρχές του Φεβρουαρίου, οπότε υπήρξε διασπορά του κορωνοϊού σε μαθητές.

 Οροπέδιο Λασιθίου

Και ενώ δρομολογούνται εξελίξεις για τα Ανώγεια, την ίδια στιγμή ο Δήμος Οροπεδίου δεν έχει καμία ενημέρωση από τους ειδικούς σε σχέση με την λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στο Τζερμιάδο.

 Από τις 4 Φεβρουαρίου, ο Γιάννης Στεφανάκης είχε γνωστοποιήσει το ζήτημα με την καθυστέρηση της διαδικασίας των εμβολιασμών στην περιοχή, όπου το 50% των κατοίκων είναι άνω των 75 ετών, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη. 

Και σε αυτή την περίπτωση, ηλικιωμένοι αποφεύγουν τις μετακινήσεις σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα, όπως σε Καστέλι και Νεάπολη.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία: intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News