Λαϊκή Συσπείρωση Αρχανών Αστερουσίων: Απανωτά κρούσματα κορωνοϊού σε χωριά του Δήμου

Κρήτη
Λαϊκή Συσπείρωση Αρχανών Αστερουσίων: Απανωτά κρούσματα κορωνοϊού σε χωριά του Δήμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει με τον εμβολιασμό των κατοίκων του δήμου»

«Η εμφάνιση πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες σε χωριά του δήμου μας, επιβεβαιώνει το βάσιμο των ανησυχιών μας.

Εδώ και ένα χρόνο αποκαλύπτονται οι σοβαρές ευθύνες κυβέρνησης, δημοτικής αρχής και τοπικών κομματικών στελεχών, για τον τρόπο που διαχειρίζονται την πανδημία. Επικαλούνται την ατομική ευθύνη, όταν είναι γνωστό πως οι ελλείψεις και η υποστελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Με την στάση τους αυτή επιχειρούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ. Τα ελλιπή πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, αφήνουν εκτεθειμένους στην πανδημία υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Σοβαρά προβλήματα έχουν προκύψει με τον εμβολιασμό των κατοίκων του δήμου. Μάλιστα, εξαιτίας των πρόσφατων κρουσμάτων είχαν κλείσει ήδη, πριν το νέο lockdown, σχολεία της περιοχής μας.

Είναι φανερό ότι το Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Αρκαλοχωρίου, που καλύπτει τις περιοχές Αρχανών και Καζαντζάκη και το ΚΥ Χάρακα που καλύπτει τα χωριά των Αστερουσίων, πρέπει άμεσα να στελεχωθούν με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και να εξασφαλιστεί η κατάλληλη υποδομή ώστε να αναλάβουν τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους που αφορά αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών και γενικά την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Επιπλέον, τα περιφερειακά ιατρεία, των οποίων η υποστελέχωση είναι διαχρονικό πρόβλημα και η στελέχωσή τους διαχρονικό αίτημά μας, πρέπει ΑΜΕΣΑ να αναλάβουν ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας και συνολικότερα της υγείας του λαού, με όλες τις απαραίτητες ενέργειες (πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, υλικοτεχνικού εξοπλισμού κτλ.)

Είναι θετικό γεγονός το ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διεξήγαγε rapid test στους Κουνάβους και πριν λίγες μέρες στις Αρχάνες. Όμως αυτά πρέπει να επαναληφθούν σε όλα τα χωριά του δήμου μας και να εξασφαλιστεί η δυνατότητα για διεξαγωγή μοριακού τεστ όποτε το επιθυμεί κάποιος πολίτης, στα ΚΥ της περιοχής.

Αν θέλει η δημοτική αρχή να συμβάλλει ουσιαστικά και ολοκληρωμένα στην αντιμετώπιση της κατάστασης, ας υιοθετήσει τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει από την αρχή της πανδημίας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα να απαιτήσει:

  • Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό των ΚΥ Χάρακα και Αρκαλοχωρίου (που καλύπτουν τις περιοχές Αρχανών και Καζαντζάκη στο Δήμο μας), των Περιφερειακών Ιατρείων και εξασφάλιση κατάλληλων υποδομών ώστε να αναλάβουν τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους.
  • Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων δωρεάν τεστ σε όλους τους κατοίκους του δήμου μας, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε κάθε χωριό και στους χώρους δουλειάς.
  • Πραγματοποίηση ουσιαστικής ιχνηλάτησης των επαφών όλων των κρουσμάτων, όπου προκύπτουν. Αμέσως να γίνονται διαγνωστικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό. Σε όλες τις περιπτώσεις που τα rapid test προκύπτουν θετικά, να επιβεβαιώνονται με μοριακά τεστ.
  • Άμεσα απαλλαγή επαγγελματιών και αγροτών από δημοτικά τέλη. Πάγωμα των χρεώσεων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο-ίντερνετ και να μην γίνει καμία διακοπή. Πάγωμα των δανείων για Α΄ κατοικία, επαγγελματικά δάνεια πληγέντων επιχειρήσεων, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους.
  • Έγκυρη και αναλυτική ενημέρωση από τον δήμο για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή και τα αποτελέσματα των τεστ για κάθε χωριό του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου RawPixel) 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News