Κρήτη: Στο «βαθύ κόκκινο» ο Δήμος Ανωγείων - Προσοχή στις Π.Ε. Ρεθύμνου και Χανίων

Κρήτη
Κρήτη: Στο «βαθύ κόκκινο» ο Δήμος Ανωγείων - Προσοχή στις Π.Ε. Ρεθύμνου και Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλείνουν τα σχολεία του Δήμου Ανωγείων

Στο "βαθύ κόκκινο" κατατάσσονται από αύριο στις 6 το πρωί ο Δήμος Ανωγείων, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, καθώς τα κρούσματα "έχουν διπλασιαστεί, μέσα σε δύο ημέρες" όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί από τους κατοίκους των Περιφεερειακών Ενοτήτων Ρεθύμνου και Χανίων, προκειμένου να μην μπουν και αυτες οι περιοχες στο "βαθύ κόκκινο". Όπως είπε "πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα", ενώ συμπλήρωσε πως "θα ενταθούν οι έλεγχοι".

Υπενθυμίζεται ότι για το Δήμο Ανωγείων θα ισχύουν τα μέτρα που - μέχρι στιγμής - ίσχυαν στο Ηράκλειο.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.
  2. Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) είναι σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και βαθμίδων εκπαίδευσης (εξαιρουμένης της ειδικής αγωγής).
  3. Αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαφτίσεων αλλά και μνημόσυνων. Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.
  4. Όσον αφορά τον αθλητισμό:

- Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.

- Εξαιρείται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών: α) των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Α' και Β' Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Superleague I και Superleague II), στα πρωταθλήματα της Α' κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρισης (Basketball league) και της Α' κατηγορίας ανδρών πετοσφαίρισης (Volleyballleague ανδρών) και μόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών. Όλα τα άλλα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι δεν επιτρέπεται η παραμονή πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση.

(Φωτογραφία ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News