«Ορθόδοξος Λόγος»: Η προσφορά της Εκκλησίας στην Απελευθέρωση

Κρήτη
«Ορθόδοξος Λόγος»: Η προσφορά της Εκκλησίας στην Απελευθέρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Κυριακή 7 Μαρτίου, 16:30 – 17:20

Η γνωριμία μας με τις ρίζες και την ιστορία του πολιτισμού μας, βοηθά να κατανοούμε καλύτερα το παρόν, να οραματιζόμαστε καλύτερα το μέλλον και να γνωρίζουμε την ταυτότητα την δική μας, ώστε έπειτα να μπορούμε να ανοιγόμαστε προς όλους και να αγαπούμε όλους. Η γνωριμία μας με τα γεγονότα της Ελληνικής Επαναστάσεως αποτελεί μια τέτοια ευκαιρία και πρόκληση.

Στον Αγώνα για Απελευθέρωση του Γένους συνέβαλε και εμψύχωσε τα μέγιστα η Εκκλησία μας. Ξεκινώντας από την μεταλαμπάδευση του πόθου για την Αγάπη, για τον Χριστό και την Πατρίδα μας, το Κρυφό Σχολειό, τον διακαή πόθο για την Ελευθερία και την αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου.

Παράλληλα, με πρωτοστάτες τους Αγίους Νεομάρτυρές της, οι οποίοι χύσανε το αίμα τους για «την Πίστην την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία», τον Οικουμενικό Πατριάρχη του Γένους Γρηγόριο τον Ε’, τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, τον και ισαπόστολο των υπόδουλων Ελλήνων, τους 4 Νεομάρτυρες στο Ρέθυμνο, τους Αρχιερείς της Κρήτης, οι οποίοι σφαγιάσθηκαν στον παλαιό Ιερό Ναού του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο, την θυσία και το Ολοκαύτωμα στην Ι. Μονή Αρκαδίου, τα αιματοβαμμένα Μοναστήρια της Κρήτης και της λοιπής Ελλάδας και τα πλήθη των Ελλήνων που αγαπήσανε πιο πολύ το μέλλον και την ελευθερία της Ελλάδας από ό,τι τις ίδιες τις ζωές τους. Το δέντρο της Πίστης και της Ελευθερίας ποτίστηκε, μεγάλωσε, άνθισε, καρποφόρησε και εμείς σήμερα μπορούμε ελεύθερα να γευόμαστε τους καρπούς των θυσιών των δικών τους, λόγω και τής ενεργού προσήλωσής τους στο όραμα και τις αξίες της ελευθερίας, της πίστης και των ιδανικών της Πατρίδας.

Με αυτές τις σκέψεις, η εκπομπή Ορθόδοξος Λόγος της προσεχούς Κυριακής 7ης Μαρτίου 2021 και ώρες 16:30’-17:20, προσπαθεί να αναδείξει τις θυσίες και την αγάπη των προγόνων μας, των πατέρων της Εκκλησίας μας και του Ορθόδοξου πιστού λαού, ώστε να ζούμε ελεύθεροι σήμερα.

Στην παρουσίαση της εκπομπής ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, κ. Ιωάννης Λίλης.

Σας περιμένουμε!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News