Κορωνοϊός: Στα ύψη οι δείκτες λυμάτων στην Κρήτη - Τι εκτιμούν οι επιστήμονες

Κρήτη
Κορωνοϊός: Στα ύψη οι δείκτες λυμάτων στην Κρήτη - Τι εκτιμούν οι επιστήμονες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γενικές οι... εξωπραγματικές μετρήσεις - Η συλλογή των δειγμάτων δεν είναι στοχευμένη

«Φωτιές» άναψε η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων με τους ειδικούς να τονίζουν πως πρόκειται για αποτύπωση τάσεων και όχι  βεβαιότητα.

"Ο κόσμος πρέπει να το βλέπει σαν τάση η οποία μπορεί να έχει πολλαπλές αιτίες.  Δημιουργεί λάθος εντυπώσεις η δημοσιοποίηση των στοιχείων και πρέπει να ειμαστε πολύ προσεκτικοί στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων. Θέλει αρκετή επεξεργασία των δεδομένων", σημειώνει εμφατικά  ο καθηγητής του Εργαστηρίου Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, και μέλος του δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων, Απόστολος Βανταράκης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία η αύξηση των θραυσμάτων του γενετικού υλικού του SARS-CoV-2   στη χώρα είναι υψηλή με τη Κρήτη να παρουσιάζει εξωπραγματικές αυξήσεις που ωστόσο είναι γενικές καθώς η συλλογή των δειγμάτων δεν είναι στοχευμένη αλλά αφορά γενικά δείγματα των Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ,  την περίοδο από 22 έως 28 Φεβρουαρίου οι  αυξητικές τάσεις κυμαίνονται έως και +337% στο Ρέθυμνο, έως και 199% στο Ηράκλειο και έως και 154% στα Χανιά. Σε καλύτερη μοίρα εμφανίζεται ο Άγιος Νικόλαος οπου η αυξητική τάση φτάνει το 2 %

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ 

  • ΡΕΘΥΜΝΟ: +337%
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ: +199%
  • ΧΑΝΙΑ: +154%
  • ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: +2 %

Πηγή: Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News