Καθολική η αποχή των εκπαιδευτικών από τη διαδικασία της αξιολόγησης

Κρήτη
Καθολική η αποχή των εκπαιδευτικών από τη διαδικασία της αξιολόγησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθολική ήταν η αποχή των εκπαιδευτικών από τη διαδικασία αξιολόγησης - Δάσκαλοι και καθηγητές, ζητούν να αποσυρθεί η απόφαση και να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος

Συντριπτική είναι η αποχή των εκπαιδευτικών από την διαδικασία της αξιολόγησης με τα ποσοστά να φτάνουν ως και το 100% στο Ηράκλειο.

Σε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζήτησαν διάλογο επί της ουσίας και από μηδενική βάση. Όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί η ίδιοι δεν είναι αντίθετοι στην αξιολόγηση αρκεί αυτή να γίνεται με γνώμονα την αναβάθμιση και όχι την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας χαρακτηρίζει την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας ως «αυτονόητο εργαλείο για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου».

Την ίδια ώρα φαίνεται πως το υπουργείο Παιδείας εξετάζει την παράταση του σχολικού έτους το καλοκαίρι με τους εκπαιδευτικούς να τονίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι ομολογία αποτυχίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

«Σκοπός των μεταρρυθμίσεών μας είναι η συνολική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και της καθημερινότητας όλων των μελών της εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Με στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, δρομολογούμε μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν τους εκπαιδευτικούς μας και την εκπαιδευτική διαδικασία», αναφέρει η υπουργός κ. Κεραμέως.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News