Επιστημονική αποκάλυψη: Το lockdown μπορεί να προκαλέσει… υπέρταση - Στοιχεία από την Κρήτη

Κρήτη
Επιστημονική αποκάλυψη: Το lockdown μπορεί να προκαλέσει… υπέρταση - Στοιχεία από την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συνέπειες του lockdown συζητήθηκαν στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής»

 Μια ανατρεπτική επιστημονική παρατήρηση του επιμελητή Α’ του Κ.Υ. Μοιρών, Μανόλη Μερμαβελιωτάκη έφερε μια ιατρική αποκάλυψη στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» στην ΚΡΗΤΗ TV όσον αφορά τις συνέπειες που προκαλεί το lockdown στους πολίτες πέρα από τα ψυχικά νοσήματα.

Με βάση λοιπόν τα στοιχεία από την συνταγοφράφησή του στη περιοχής της Μεσαράς και βάζοντας στο μικροσκόπιο τους μήνες Ιανουάριο του 2020 και 2021 αποτυπώνεται μια αύξηση σε ποσοστό πάνω από 26% υπερτασικών χαπιών που δείχνει ξεκάθαρα ότι οι συνθήκες της πανδημίας πέρα από τα ψυχικά νοσήματα μπορεί να προκαλέσουν και προβλήματα παθολογικής φύσης όπως είναι η υπέρταση.

Βέβαια για να υπάρξουν ακόμα πιο ρεαλιστικά συμπεράσματα θα πρέπει αυτή σύγκριση των αριθμών από τα φαρμακευτικά σκευάσματα της υπέρτασης να γίνει σε ακόμα μεγαλύτερη αριθμητική βάση γεωγραφικών περιοχών.

Μάλιστα ο καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αλέξανδρος Βγότζας, έκανε λόγο για μια σημαντική επιστημονική διαπίστωση που ανατρέπει πολλά δεδομένα όσον αφορά το lockdown καθώς όπως τόνισε πως εδώ αποτυπώνονται ξεκάθαρα τα παθολογικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει όσον αφορά την υπέρταση.

Μεγάλό ενδιαφέρον λοιπόν παρουσιάζουν αυτά τα στοιχεία που παρουσίασε στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» ο επιμελητής Α’ από το Κ.Υ. Μοιρών όσον αφορά τα δεδομένα των σκευασμάτων από την συνταγογράφηση του που μελέτησε και επεξεργάστηκε αποκλειστικά για τις ανάγκες της εκπομπής «Ώρα Αιχμής».

Με βάση λοιπόν αυτά τα δεδομένα:

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021

Αντικαταθλιπτικά χάπια

119 κουτιά

97 κουτιά

Αγχολυτικά χάπια

36 κουτιά 

27 κουτιά

Χάπια υπέρτασης

389 κουτιά

492 κουτιά

Στα αντικαταθλιπτικά χάπια βλέπουμε μια αύξηση της τάξεως του 20%, στα αγχολυτικά έχουμε μια μείωση της τάξεως πάλι περίπου στο 20% και στα υπερτασικά μια αύξηση της τάξεως του 26,5%.

Έτσι λοιπόν τον Ιανουάριο του 2020 η συνταγογράφηση δείχνει τη χρήση 389 κουτιών ενώ τον περασμένο Ιανουάριο αυτός ο αριθμός φτάνει στα 492 κουτιά αύξηση που αγγίζει το 26,5% μάλιστα εδώ μπορεί ξεκάθαρα να αποτυπωθεί και το συμπέρασμα του συσχετισμού της αύξησης της αρτηριακής πίεσης ως αποτέλεσμα της ψυχικής πίεσης που δέχονται οι πολίτες.

Δείτε το απόσπασμα από υτην εκπομπή:

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News