Εμβόλιο κορωνοϊού: 594.053 πολίτες έχουν εμβολιαστεί - 327.136 εξ αυτών και με τις δυο δόσεις

Κρήτη
Εμβόλιο κορωνοϊού: 594.053 πολίτες έχουν εμβολιαστεί - 327.136 εξ αυτών και με τις δυο δόσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα στοιχεία για την πολυπόθητη ανοσία

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα ουσιαστική θωράκιση απέναντι στο κορωνοϊό έχουν λάβει 327.136 πολίτες που έχουν κάνει  και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Συνολικά 594.053 πολίτες με βάση τα στοιχεία μέχρι την 1η Μαρτίου έχουν μπει στη διαδικασία να κάνουν την μία ή και τις δύο δόσεις.

Δηλαδή πολύ απλά αυτός είναι ο αριθμός των πολιτών που έχει εμβολιαστεί.

Στο σύνολο τους οι εμβολιασμοί στη χώρα μας  ισοδυναμούν με περίπου 1 εκατομμύριο όσον αφορά την πρώτη και δεύτερη δόση. Αναφερόμαστε στη διαδικασία του εμβολίου και όχι στον αριθμό των πολιτών που αυτός συνολικά μέχρι την 1η του Μήνα ήταν 594.053 πολίτες.

Με απλά λόγια το εμβόλιο που θέλει δύο δόσεις για την πολυπόθητη ανοσία χαρακτηρίζει θωρακισμένο έναν ανθρώπινο οργανισμό όταν αυτός λάβει και τη δεύτερη δόση και παράλληλα ακολουθήσει και ένα χρονικό διάστημα κάποιων ημερών.

Δηλαδή αυτή τη στιγμή στη χώρα μας σε ανοσία απέναντι στον κορωνοϊό οδηγούνται 327.136 πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου .Ενώ σε μερικοί ανοσία αυτοί που έχουν λάβει μια δόση.

Έτσι λοιπόν με βάση τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ μέχρι την 1η Μαρτίου είχαν  γίνει 594.053 εμβόλια στον γενικό πληθυσμό με 327.136 πολιτών  εξ αυτών να έχει κάνει και τις δύο δόσεις.

Αφήστε λοιπόν τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα όσον αφορά τα εμβόλια μιας και τα στοιχεία του ΕΟΔΥ φίλοι ''συνάδελφοι'' είναι ξεκάθαρα και δεν σηκώνουν καμία αμφισβήτηση. Αντί λοιπόν τα περισσότερα ΜΜΕ να πανηγυρίζουν για το φράγμα του 1 εκ εμβολιασμών ας μελετήσουν σωστά τους αριθμούς και με σεβασμό απέναντι στους πολίτες ας τους ενημερώσουν σωστά. Ναι 1 εκ περίπου είναι οι διαδικασίες των εμβολιασμών όχι όμως και η ουσιαστική εικόνα της ανοσίας αλλά και των εμβολιασμένων . Η θωράκιση λοιπόν για την ανοσία ''κλειδώνει'' όταν ένας άνθρωπος λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου και αυτό δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το κατανοήσεις.

Αυτή είναι η πραγματική και ουσιαστική είδηση που έχει γίνει σημείο παραπληροφόρησης από ΜΜΕ λόγω άγνοιας ή και σκοπιμότητας;

Ο σεβασμός και η ανάγκη για σωστή πληροφόρηση απέναντι στους πολίτες πρέπει να είναι αυτοσκοπός σε αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές.

Διαφορετικά κύριοι και κυρίες των ΜΜΕ σιωπή...πολλές φορές αυτή η σιωπή είναι χρυσός!

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News