Βενιζέλειο: Πού οφείλεται η «μεγάλη πίεση» που δέχεται το νοσοκομείο;

Κρήτη
Βενιζέλειο: Πού οφείλεται η «μεγάλη πίεση» που δέχεται το νοσοκομείο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως εξηγεί την κατάσταση η 7η διοίκήτρια της ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη

Στην τιτάνια μάχη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης αναφέρθηκε μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV" η διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, κ. Λένα Μπορμπουδάκη, μην παραλείποντας να εκφράσει τη θλίψη της στις οικογένειες των θυμάτων που έσβησαν λόγω COVID, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία να μην υπάρχει αυξητική τάση των νοσηλειών τις επόμενες μέρες.

Αναφορικά με την «πίεση» και τον σημαντικό αριθμό ασθενών με COVID στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, η κ. Μπορμπουδάκη υποστήριξε ότι αυτό εξαρτάται από την ημέρα γενικής εφημερίας ανάμεσα σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο, την κίνηση των επειγόντων περιστατικών COVID αλλά και την αναγκαιότητα εισαγωγής ασθενών για νοσηλεία.

Επίσης η κ. Μπορμπουδάκη αναφέρθηκε στο ζήτημα των rapid tests που καλούνται να πληρώνουν... από την τσέπη τους οι συνοδοί ασθενών. Όπως δήλωσε η ίδια, «η πρόθεση της Διοίκησης (σ.σ. του ΠΑΓΝΗ) ήταν να διασφαλίσει το νοσοκομείο», ωστόσο χθες Δευτέρα, όπως είπε, θα έβγαινε σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο, η οποία θα αφορά όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες. «Δε θα πρέπει να επιβαρύνεται οικονομικά κανείς συνοδός με τη διενέργεια rapid test εκτός νοσοκομειακής δομής», συμπλήρωσε. Μάλιστα, όπως σημείωσε η κ. Μπορμπουδάκη, για την εγκύκλιο ενημερώθηκε μόλις προχθές, ενώ αναφορικά με την καθυστέρηση της επίλυσης του εν λόγω ζητήματος σημείωσε ότι «δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του ΕΣΥ και γι' αυτό έχει δημιουργηθεί η αναστάτωση». Αναφορικά με το πού και υπό ποιες συνθήκες θα γίνονται τα tests στους συνοδούς των ασθενών, η κ. Μπορμπουδάκη σημείωσε πως αυτό θα ορίζεται από την εγκύκλιο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News