Τα σημεία εμβολιασμού στην Κρήτη που παραμένουν στον «πάγο» - Πόσα λειτουργούν

Κρήτη
Τα σημεία εμβολιασμού στην Κρήτη που παραμένουν στον «πάγο» - Πόσα λειτουργούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι περιοχές που θα ριχτούν στην «μάχη» του εμβολιασμού

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις πολιτών στην Κρήτη που αναγκάστηκαν να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα για να φτάσουν στο πλησιέστερο εμβολιαστικό κέντρο της περιοχής τους, καθώς εμβολιαστικές «γραμμές» που είναι έτοιμες να λειτουργήσουν, δεν έχουν δοθεί στην υπηρεσία εξυπηρέτησης του κοινού.

Σύμφωνα με το όσα ανέφερε στο neakriti.gr η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα στα τέλη της τρέχουσας μέχρι την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να «ξεκλειδώσουν» κρίσιμες εμβολιαστικές «γραμμές», σε περιοχές όπως το Τυμπάκι, τα Ανώγεια, η Βιάνος, η Σητεία και τα Σφακιά, ενώ θα προστεθεί επιπλέον εμβολιαστική «γραμμή» στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου.

Η κα. Μπορμπουδάκη τόνισε πως ήδη είναι έτοιμες 72 εμβολιαστικές «γραμμές» εκ των οποίων 42 εξυπηρετούν ήδη τις ανάγκες του εμβολιαστικού προγράμματος, ενώ δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν περισσότερες στο μέλλον εφόσον υπάρξει ανάγκη.

«Ως εμβολιαστική “γραμμή” ορίζεται η “καρέκλα” εμβολιασμού που εξυπηρετεί το κοινό τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα», τονίζει.

Στόχος της 7ης ΥΠΕ είναι μπουν σταδιακά στην μάχη όλα τα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να εξαλειφθούν φαινόμενα ταλαιπωρίας του κοινού, που σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε στο παρελθόν να διανύσουν χιλιόμετρα για να εμβολιαστούν και να βελτιωθεί η προσβασιμότητα.

«Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 60-64 που εμβολιάζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπου επί παραδείγματι παρατηρήθηκαν φαινόμενα πολιτών από τις Μοίρες να πρέπει να μετακινηθούν στο Ηράκλειο, ή από την Σητεία να πρέπει να μεταβούν στον Άγιο Νικόλαο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται η σχετική ενημέρωση από το υπουργείο, έτσι ώστε να βγουν από τον «πάγο» κρίσιμες εμβολιαστικές «γραμμές».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News