«Αντιθέσεις»: Προβληματισμός των ειδικών για τα ελλιπή στοιχεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Κρήτη
«Αντιθέσεις»: Προβληματισμός των ειδικών για τα ελλιπή στοιχεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσα αναφέρουν Σαρηγιάννης και Λύτρας για την επιδημιολογική επιτήρηση… κατά προσέγγιση  

Εξόχως αποκαλυπτική ήταν η εκπομπή Αντιθέσεις της ΚΡΗΤΗ TV με τον Γιώργο Σαχίνη.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της Πανδημίας και στη χώρα μας, η επιδημιολογική επιτήρηση είναι κατά προσέγγιση αφού όπως αποκάλυψαν οι επιστήμονες, τα στοιχεία που τους δίνονται και με βάση αυτά αποφασίζονται τα διάφορα μέτρα που επιβάλλονται κατά της διασποράς του ιού, είναι ελλιπή με την ιχνηλάτηση ουσιαστικά να είναι στον αέρα. 

Στον αέρα είναι η μελέτη της πορείας της πανδημίας στην Ελλάδα, όπως αποκάλυψε ο  μηχανικός περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τα μοντέλα του οποίου χρησιμοποιούν οι επιστήμονες και τα οποία είναι τουλάχιστον ελλιπή.

Όπως χαρακτηριστικά επιβεβαίωσε ο κ. Σαρηγιάννης στο Γιώργο Σαχίνη: «Δεν έχουμε αρκετά στοιχεία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θεόδωρος Λύτρας πρώην Επιδημιολόγος του ΕΟΔΥ που επιβεβαίωσε πως ουσιαστικά η επιδημιολογική επιτήρηση στη χώρα μας γίνεται χωρίς στοιχεία.

«Ένα μοντέλο και τα αποτελέσματά του είναι τόσο καλά όσο τα στοιχεία που εισέρχονται σε αυτό», ανέφερε ο πρώην επιδημιολόγος του ΕΟΔΥ.

«Είναι προβληματικό το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των τεστ που γίνονται ανά περιοχή. Δεν έχω δει ποτέ κανέναν να λέει ότι “στην τάδε περιοχή, έγιναν τόσα τεστ και βρέθηκαν τόσα κρούσματα”, παρά μόνο δίνουμε τον αριθμητή», συμπλήρωσε.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνεται δε λέει απολύτως τίποτα αν δεν ξέρουμε τον παρονομαστή, δηλαδή πόσα τεστ έχουν γίνει, και την ποιοτική τους σύνθεση, δηλαδή τι πληθυσμοί είναι. Είναι ασθενείς, είναι τυχαίοι έλεγχοι στο δρόμο κ.λπ.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News