Γιώργος Βλάχος: Ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου αποκαλύπτει πτυχές της ζωής του

Κρήτη
Γιώργος Βλάχος: Ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου αποκαλύπτει πτυχές της ζωής του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα όσα δε γράφτηκαν για το Wembley

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ, ο Γιώργος Βλάχος, εδώ και πολλά χρόνια  ζει μόνιμα στην Κρήτη, μαζί με την οικογένειά του. Ένας ποδοσφαιρικός μετανάστης, όπως αποκαλεί τον εαυτό του.

Ο Γιώργος Βλάχος μας υποδέχτηκε στο σπίτι του, στο Ηράκλειο. Με μια πρώτη ματιά, καταλάβαμε ότι όσα χρόνια και να περάσουν, θα παραμένει αφοσιωμένος στη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο.

Τα έπαθλα, οι φωτογραφίες, οι ποδοσφαιρικές φανέλες, είναι μόνο μερικά κομμάτια από την ποδοσφαιρική του παρακαταθήκη, την όποια έχει στολίσει σε μια γωνιά του σπιτιού του. Και κάθε τόσο, μπορεί να αντικρύζει και να θαυμάζει όλα όσα πέρασε τα χρόνια της ποδοσφαιρικής του διαδρομής. Αυτές οι θύμισες, ωστόσο, δεν λησμονούν ποτέ την άλλη του μεγάλη αγάπη, την Κέρκυρα, τον τόπο καταγωγής του, τον τόπο που ξεκίνησαν όλα, πριν καν το καταλάβει. 

Το 1965, μετά τον θάνατο του πατέρα του φεύγει από το αγαπημένο του νησί και εγκαθίσταται στην Αγία Παρασκευή.

Η Αγία Παρασκευή αποτέλεσε την έναρξη της επαγγελματικής του πορείας στο ποδόσφαιρο, αφού από εκεί ξετυλίχθηκε και αναγνωρίστηκε το μεγάλο ταλέντο του Γιώργου Βλάχου. Ένα ταλέντο που κατάφερε να διεκδικήσει το 1968 ο Παναθηναϊκός, τον οποίο υπηρέτησε με πάθος για 8 χρόνια. 8 χρόνια γεμάτα αναμνήσεις και δυνατές, αλησμόνητες στιγμές.

Μέσα στις πιο δυνατές στιγμές βρίσκεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Wembley. Τότε, που ο Παναθηναϊκός ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που συναγωνιζόταν με τα «τέρατα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

To 1976 αποτέλεσε χρονιά σταθμός για τον Γιώργο Βλάχο, καθώς από την Αθήνα βρέθηκε στην Κρήτη και από τον Παναθηναϊκό στον ΟΦΗ. Ποδοσφαιρικός μετανάστης δηλώνει ο ίδιος, χωρίς να φανταζόταν ποτέ, ότι η τύχη και η μοίρα θα τον οδηγήσουν στην Κρήτη.

Η Κρήτη έγινε για τον Γιώργο Βλάχο η δεύτερη πατρίδα, το δεύτερο σπίτι αφού εδώ γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του και από τις 12 Δεκεμβρίου 1977 από ποδοσφαιρικός μετανάστης έγινε ερωτικός μετανάστης. Στην Κρήτη, δημιούργησε την όμορφη οικογένειά του, στην Κρήτη κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, στην ομάδα του Αγίου Νικολάου. Ενώ, στην πορεία συμπλήρωσε 35 χρόνια στην προπόνηση τοπικών ομάδων.

Αναμφίβολα, η αγάπη του για το ποδόσφαιρο έχει μείνει ανεξίτηλη μέσα στο χρόνο, παραμένοντας ένας πιστός φίλαθλος της μπάλας.

Ενώ, τώρα πια, το μόνο που ονειρεύεται είναι η πατρίδα του, η Κέρκυρα.

Ρεπορτάζ: Μαρία Σπουρδαλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News