Καραντίνα και διαδίκτυο στον «Ορθόδοξο Λόγο»

Κρήτη
Καραντίνα και διαδίκτυο στον «Ορθόδοξο Λόγο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα, στις 4:30 το απόγευμα, στην ΚΡΗΤΗ TV

Η πρωτόγνωρη κατάσταση της αναγκαστικής κατ’ οίκον παραμονής όλων μας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, μας έφερε πολύ πιο κοντά στο διαδίκτυο ως μία διέξοδο μελέτης, ψυχαγωγίας και εύκολης επικοινωνίας με αγαπημένα μας πρόσωπα που βρίσκονται μακριά. Το διαδίκτυο εφευρέθηκε πολύ πρόσφατα και είναι όντως μία επαναστατική εφεύρεση εφάμιλλη εκείνων της τυπογραφίας, της μηχανής, των σωτήριων ιατρικών φαρμάκων.

Το διαδίκτυο όμως αναμφισβήτητα κρύβει και πολλούς κινδύνους, οι οποίοι στην περίοδο του εγκλεισμού καθίστανται ακόμα πιο επικίνδυνοι για κάθε ηλικία. Η νομική προστασία και η προειδοποίηση εκ μέρους όλων των κυβερνήσεων των ανεπτυγμένων χωρών για τους κινδύνους, καθώς και οι προειδοποιήσεις και οι συμβουλές των ειδικών παιδαγωγών το δείχνουν πολύ καθαρά. Από την άλλη πλευρά, καμία ροή του πολιτισμού δεν γυρίζει πίσω. Είμαστε αναγκασμένοι να ζήσουμε με το διαδίκτυο και να πορευθούμε με αυτό. Ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι που βρίσκονται πίσω από το διαδίκτυο; Τι σημαίνει λελογισμένη χρήση του διαδικτύου; Ποια θα πρέπει να είναι η χρήση του μέσα σε ένα σπίτι με παιδιά; Στις δύσκολες και πρωτόγνωρες μέρες της καραντίνας και του αναγκαστικού εγκλεισμού, πως πρέπει να χρησιμοποιείται το διαδίκτυο από μέρους μας;

Αυτά τα θέματα και αυτούς τους προβληματισμούς αγγίζει η εκπομπή "Ορθόδοξος Λόγος" της ΚΡΗΤΗTV την Κυριακή, στις 4:30, πάντοτε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ.

Στην παρουσίαση της εκπομπής ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, κ. Ιωάννης Λίλης.

(Φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News