Κρήτη

Καρέ - καρέ το τροχαίο με την ανατροπή οχήματος μέρα μεσημέρι στο Ηράκλειο

Βίντεο και φωτογραφίες - Έκκληση των ειδικών για χαμηλές ταχύτητες και προσοχή και μέσα στην πόλη

Ένα απίστευτο τροχαίο καταγράφηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στην Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στο Ηράκλειο όπου δύο οχήματα με περιορισμένη ταχύτητα, συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα το ένα εκ των δύο να ανατραπεί.

Το χρονικό του ατυχήματος

Η ώρα ήταν λίγο πριν τη μία το μεσημέρι της Τετάρτης και στη Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, η κίνηση δεν είναι πυκνή ενώ τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Από σημείο που έχει προσωρινά σταματήσει ένα όχημα, επιχειρεί να ξαναμπεί στη λωρίδα κυκλοφορίας, κόβει όμως την κίνηση σε άλλο όχημα, το οποίο παρά τη χαμηλή ταχύτητα με την οποία και αυτό κινείται, ανατρέπεται μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Το βίντεο του τροχαίου από ένα κεντρικό σημείο της πόλης, πολυσύχναστο και στο οποίο  συνήθως δεν είναι δυνατό να αναπτυχθούν μεγάλες ταχύτητες, προκαλεί αίσθηση, καθώς επιβεβαιώνει αυτό που εξηγούν οι εκπαιδευτές οδήγησης ότι σημασία δεν έχουν μόνο οι χαμηλές ταχύτητες αλλά και η δέουσα προσοχή των οδηγών, ακόμη και με την πρόσφατη πρόβλεψη να μην επιτρέπεται να κυκλοφορούν με πάνω από 30χλμ την ώρα τα οχήματα εντός των κατοικημένων περιοχών.

Για την ανάγκη προσοχής στις μετακινήσεις ακόμη και εντός της πόλης, έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης κ. Μειμαράκης που τόνισε ότι οι χαμηλές ταχύτητες και μόνο, δεν διασφαλίζουν την αποφυγή ατυχήματος , αν ταυτόχρονα δεν υπάρχει προσοχή των οδηγών.

 

Ευτυχώς οι συνέπειες του τροχαίου περιελάμβαναν μόνο υλικές ζημιές των οχημάτων, ωστόσο όπως εξήγησε ο κ. Μειμαράκης,, δεν θα ήταν απίθανο μια τέτοια σύγκρουση να καταλήξει σε τραγωδία, ειδικά αν το όχημα περνούσε στο αντίθετο ρεύμα, ή μέσα σε αυτό ήταν κάποιο παιδί που δεν ήταν δεμένο σε ειδικό καθισματάκι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια