Σχολεία: Αυξάνονται τα λουκέτα σε τμήματα λόγω κορωνοϊού στην Κρήτη

Κρήτη
Σχολεία: Αυξάνονται τα λουκέτα σε τμήματα λόγω κορωνοϊού στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η εικόνα των σχολείων και των σχολικών τμημάτων που παραμένουν κλειστά σε επίπεδο Κρήτης

Νέα σχολικά τμήματα προστίθενται στη λίστα εκείνων που προχωρούν σε αναστολή λειτουργίας λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να υπάρχει και μία έκδηλη ανησυχία από πλευράς γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Συγκεκριμένα σε επίπεδο νομού Ηρακλείου, μαθητής στο 1ο γυμνάσιο στο Ηράκλειο διαγνώστηκε θετικός στον ιό με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση να κλείσουν έως και τις 5 Μαρτίου 3 τμήματα και συγκεκριμένα το Β2, το Β4, και το Β6 με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος μαθητής είχε περάσει και από τα 3 τμήματα το προηγούμενο διάστημα.

Επίσης στο 12 γυμνάσιο έχουν μπει σε καραντίνα μαθητές που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, αλλά χωρίς να έχουν νοσήσει οι ίδιοι, αλλά αποτελούν άμεσες επαφές, ενώ χθες έγινε και η σχετική απολύμανση στους χώρους του σχολείου.

Ενώ όπως είναι ήδη γνωστό σε καραντίνα βρίσκονται και 9 καθηγητές στο ειδικό γυμνάσιο Ηρακλείου με το σχολείο ωστόσο να λειτουργεί κανονικά, σύμφωνα με τον Προιστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Καραγιαννιδη.

Αναφορικά με την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, κλειστό από σήμερα και για 15 ημέρες θα παραμείνει το Δ2 και το ολοήμερο τμήμα του 2ου δημοτικού σχολείου στο Αρκαλοχώρι καθώς διαγνώστηκε θετικός μαθητής στον ιό ενώ κλειστό θα παραμείνει και το παράρτημα του 60ου νηπιαγωγείου που στεγάζεται στο ΙΑ ΚΕΠΑ, καθώς και εκεί διαγνώστηκε θετικος μαθητής στον κορωνοϊό.

Ενώ σε επίπεδο νομού Χανίων, κλειστό θα παραμείνει για 15 ημέρες το Α3 του 6ου Γυμνασιου Χανίων καθώς όπως έγινε γνωστό μαθητής διαγνώστηκε θετικός στον ιό.  Στο σχολείο τήρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και έγινε απολύμανση.

Στο Ρέθυμνο έκλεισαν σήμερα 2 τμήματα του 10ου δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου στην περιοχή του Πλατανιά, καθώς στο ένα τμήμα βρέθηκαν 2 θετικοί εκπαιδευτικοί και στο άλλο ένας μαθητής. Επίσης, έκλεισαν σήμερα και τα δύο τμήματα του 6ου νηπιαγωγείου στα Περιβόλια, λόγω θετικού κρούσματος σε νηπιαγωγό του σχολείου. Στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Ρεθύμνου δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό κρούσμα σήμερα. 

Υπενθυμίζεται ότι σε όσες περιπτώσεις δεν γίνεται δια ζώσης εκπαίδευση, τα μαθήματα αναπληρώνονται με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Αναλυτικά τα κλειστά τμήματα στην Κρήτη σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας:

-Γυμνάσιο Χερσονήσου έως 25/02  - ολική αναστολή

-1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Β2, Β4, Β6 έως 5/3

-4ο ΓΕΛ Ηρακλείου: Α3  έως 25/02

-6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου: Α7  έως 03/03

-Ιδιωτικό Λύκειο - Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο έως 25/02 - Ολική αναστολή

- Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, τηλεκπαίδευση τμημάτων έως 9/3

- 20 δημοτικό σχολείο Αρκαλοχωρίου: Δ2 και ολοήμερο για 14 ημέρες

-Παράρτημα 60ου νηπιαγωγείου Ηρακλείου έως 9/3

-31ο δημοτικό Ηρακλείου, Γ1   Έως 8/3

- 2ο δημοτικό σχολείου Ν. Αλικαρνασσού Δ2  έως 4/3 (και μαθητές 4ου δημοτικού Αλικαρνασσού που μεταφέρθηκαν με το λεωφορείο)

-1ο δημοτικό Τυμπακίου, Β' τάξη έως 1/3

-46ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου -  Ε2   έως  01/03 (και οι μαθητές του λεωφορείου)

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ

6ο Γυμνάσιο Χανίων: Α3 για 15 ημέρες 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Νηπιαγωγείο Σκοπής  ολική αναστολή έως 28/02

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

-Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου : Β2 έως 25/02

-ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου :  Β τάξη έως 25/ 02

-5ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ρεθύμνου: Β1 έως 25/02

- 10ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου – Κλειστά δύο Τμήματα

- 6ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου – Ολική αναστολή

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία: intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News