Σωκ. Βαρδάκης: «Καταδικάζετε τους εργαζομένους στον επισιτισμό – τουρισμό στην εξαθλίωση»

Κρήτη
Σωκ. Βαρδάκης: «Καταδικάζετε τους εργαζομένους στον επισιτισμό – τουρισμό στην εξαθλίωση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μέχρι σήμερα το πενιχρό εισόδημα που τους παρέχει η Κυβέρνηση, δεν επαρκεί για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών τους»

Με αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης ζητά την εξέταση της επιστολής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (Π.Ο.Ε.Ε.Τ.).

Με την επιστολή τους, οι εργαζόμενοι καλούν τον Πρωθυπουργό να στηρίξει έμπρακτα τους εργαζόμενους του κλάδου, καθώς μέχρι σήμερα το πενιχρό εισόδημα που τους παρέχει η Κυβέρνηση, δεν επαρκεί για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών τους και προτείνουν να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα στήριξης.

Συγκεκριμένα, ζητούν:

- Την αναπλήρωση του μισθού κατά 80% όσων είναι ακόμα σε αναστολή σύμβασης

-Την πλήρη κάλυψη όλων των εποχικά εργαζόμενων με ταμείο ανεργίας προσαυξημένο κατά 50 € για κάθε ανήλικο τέκνο, μέχρι να επαναπροσληφθούν στην εργασία, χωρίς «όρους και προϋποθέσεις».

-Να μπει φρένο στην εργοδοτική παραβατικότητα που γνωρίζει έξαρση τις τελευταίες ημέρες, αφού έχουν φτάσει σε σημείο να αμφισβητούν και το νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.

Ο βουλευτής καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει τα αιτήματα της Ομοσπονδίας και να ενημερωθεί σχετικά με τις ενέργειες του Υπουργείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News