Κρήτη

Κλειστά σχολεία και τμήματα στην Κρήτη - Θετικός στον κορωνοϊό δάσκαλος στο Τυμπάκι

Αναλυτικά η λίστα των σχολείων

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε δάσκαλος βοηθητικού προσωπικού του 1ου δημοτικού σχολείου Τυμπακίου. Άμεσα οι μαθητές της Β’τάξης του σχολείου τέθηκαν σε καραντίνα έως την 1η Μαρτίου.

Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε αυξήθηκαν οι μαθητές που τέθηκαν σε καραντίνα καθώς μπήκαν στο ίδιο λεωφορείο με μαθητή του δημοτικού στην Αλικαρνασσό που βρέθηκε θετικός. Έτσι σε καραντίνα μπήκαν επιπλέον 15-18  μαθητές του 4ου δημοτικού σχολείου Αλικαρανασσού.

Για να μπορέσει να υπάρξει άμεση παρέμβαση στην περίπτωση κρουσμάτων, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου απευθύνει έκκληση στους γονείς μόλις αντιληφθούν τα πρώτα συμπτώματα στο περιβάλλον τους ή υπάρξουν πρώτες ενδείξεις, να μην στέλνουν προληπτικά τα παιδιά στο σχολείο ώστε να μην υπάρξει διασπορά.

Αναλυτικά τα τμήματα που έχουν ανασταλεί:

-1ο δημοτικό Τυμαπκίου, β τάξη έως 1/3

-Γυμνάσιο Χερσονήσου έως 25/02  - ολική αναστολή

-46ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου -  Ε2   έως  01/03 (και οι μαθητές του λεωφορείου)

-4ο ΓΕΛ Ηρακλείου: Α3  έως 25/02

-6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου: Α7  έως 03/03

-Ιδιωτικό Λύκειο - Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο έως 25/02 - Ολική αναστολή

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ημερήσιο Γυμνάσιο Ανωγείων- ολική αναστολή έως 24/02

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Νηπιαγωγειο Σκοπής  ολική αναστολη έως 28/02 

Ανησυχία στη Χερσόνησο

Την ίδια στιγμή  την ανησυχία τους εκφράζει η  Ένωσης Γονέων Δήμου Χερσονήσου λόγω κρουσμάτων στην περιοχή.

Όπως αναφέρει: Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου Χερσονήσου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα στα σχολεία του Δήμου Χερσονήσου, με χαρακτηριστικά παραδείγματα σε γονείς του Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνη Χάνι (στην παρούσα φάση 2 γονείς θετικοί, 4 παιδιά σε καραντίνα, 1 δασκάλα σε καραντίνα, η καθαρίστρια του σχολείου σε καραντίνα), σε μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Χερσονήσου, σε 3 μαθητές του Γυμνασίου Χερσονήσου, το οποίο έκλεισε για 14 μέρες, σε σχολικό συνοδό του Δημοτικού Σχολείου Γουβών (η συνοδός θετική, 38 παιδιά σε καραντίνα).

Θεωρούμε ότι η εφαρμογή του πρωτοκόλλου να κλείνει το τμήμα μόνο στην περίπτωση που θετικός φορέας του ιού είναι μαθητής ή εκπαιδευτικός, αφήνει εκτεθειμένη την σχολική κοινότητα σε περίπτωση που ο θετικός φορέας είναι άλλο μέλος της οικογένειας, καθώς δεν υλοποιούνται παράλληλα τα διαγνωστικά τεστ, ώστε να προληφθεί η διασπορά και να γίνει η ιχνηλάτηση.

Αποτέλεσμα είναι πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί να αναλαμβάνουν το κόστος των τεστ προκειμένου να προστατευθούν οι ίδιοι και οι μαθητές. Ακόμη, πολλοί γονείς που δεν μπορούν να πληρώσουν για τη διενέργεια του τεστ είτε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με το ρίσκο να διασπείρουν τον ιό, είτε τα κρατούν στο σπίτι απέχοντας από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας ως προς:

·         Την άμεση διενέργεια δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές της περιοχής μας, από κινητές μονάδες δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ.

·         Την άμεση ιχνηλάτηση επαφών των κρουσμάτων.

·         Μέχρι να πραγματοποιηθούν η ιχνηλάτηση και τα test στο σχολείο όπου εμφανίστηκαν κρούσματα, το σχολείο να μη λειτουργεί.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια