Δήμος Αρχανών - Αστερουσίων: Θετικός στον κορωνοϊό αντιδήμαρχος με τη σύζυγό του

Κρήτη
Δήμος Αρχανών - Αστερουσίων: Θετικός στον κορωνοϊό αντιδήμαρχος με τη σύζυγό του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμα κινδύνου στη Γαρίπα: Δύο θάνατοι και τουλάχιστον 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Σε καραντίνα στο σπίτι του παραμένει αντιδήμαρχος του δήμου Αρχανών – Αστερουσίωντου νομού Ηρακλείου μαζί με την σύζυγό του, οι οποίοι και βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, έπειτα από την διενέργεια rapid test το Σάββατο που πέρασε στις Άνω Αρχάνες.

Σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Μ. Κοκοσάλη στο neakriti.gr, αφότου έγινε γνωστά τα αποτελέσματα, ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα πάντα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, μεταξύ των οποίων υποβλήθηκαν σε τεστ, ο δήμαρχος, συνεργάτες αλλά και όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τον αντίδημαρχο, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά.

Ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα ελεγχθούν εκ νέου, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Κοκοσάλης αύριο κατά πάσα πιθανότατα αναμένονται τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ, στα οποία και υποβλήθηκαν ο αντιδήμαρχος και η σύζυγός του.

«Σε κάθε περίπτωση πάντως , το γεγονός ότι σε σύνολο 621 δειγμάτων βρέθηκαν δύο μόνο θετικά τεστ, αποδεικνύει ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας αλλά φυσικά ούτε και εφησυχασμός», ανέφερε  μεταξύ άλλων ο κ. Κοκοσάλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη στο κάλεσμα του ΕΟΔΥ και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, στην όλη προσπάθεια.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο χωριό Ασήμι του Δήμου Γόρτυνας, για να πραγματοποιήσει τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού σε κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

ΠΕ Ηρακλείου: Δήμος Αρχανών Πραγματοποιήθηκαν 621 rapid test και προέκυψαν 2 θετικά (0,32%). Αφορούν σε έναν άνδρα και μια γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 66 έτη.

Γαρίπα: Δύο θάνατοι και τουλάχιστον 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Την ίδια ώρα έντονη είναι η ανησυχία στο χωριό της Γαρίπας, του δήμου Μινώα Πεδιάδας όπου η πανδημία έχει κάνει την εμφάνισή της με δύο θανάτους και τουλάχιστον 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα.

Ομάδα και φορείς απευθύνουν SOS λόγω COVID-19

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν η ποδοσφαιρική ομάδα της Γαρίπας και συνυπογράφουν οι φορείς του χωριού, ζητώντας άμεσα να μεταβεί στο χωριό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τις απαραίτητες ενέργειες.

Το έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Α.Ο. Γαρίπας είναι το εξής:

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία: intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News