Κρήτη

«Ορθόδοξος Λόγος»: Ασθένεια, ανθρώπινος πόνος και Ελπίδα

Σήμερα στις 4:30

Η υγεία αποτελεί πολύτιμο αγαθό για τον άνθρωπο. Από την άλλη, η ασθένεια αποτελεί μια κατάσταση, που -λίγο ή πολύ- την βιώνει ο άνθρωπος σε κάθε στάδιο της ζωής του. Οι θλίψεις και ο πόνος μέσα από την ασθένεια μόνο στο Θεό βρίσκουν την παρηγοριά, την υπομονή, την ελπίδα για την επόμενη ημέρα. Μια ημέρα δύσκολη, με ανατροπές και φόβο. Φόβο που σχετίζεται με την επιβίωση του ανθρώπου.

Η Ελπίδα, ωστόσο, έρχεται ως η μοναδική διέξοδος στο πρόβλημα. Η Ελπίδα μέσα από την Ασθένεια έρχεται να αλλάξει τον Άνθρωπο. Να τον κάνει διαφορετικό, προσδίδοντάς του άλλη ποιότητα. Η πίστη ότι ο Θεός είναι η αρχή και το τέλος, το Α και το Ω, αποτελεί την αδιαμφισβήτητη αλήθεια, που από μόνη της γεμίζει τον άνθρωπο με ελπίδα. Με την πίστη, ο άνθρωπος δεν τρομοκρατείται στην ασθένεια, καθώς την αντιμετωπίζει με αισιοδοξία και με εμπιστοσύνη. Η πίστη στο Θεό μετατρέπει τη θλίψη σε δύναμη, αναπτύσσει την ελπίδα, παρηγορεί τον άρρωστο, τον ασθενή. Στο κρεβάτι του πόνου ο άνθρωπος καταφέρνει να γνωρίσει πιο εύκολα τον εαυτό του, να τον κοιτάξει κατάματα και μέσω της ελπίδας να οδηγηθεί στη σωτηρία.

Την Κυριακή 21.02.21, ώρες 16:30'-17:20' συζητείται το θέμα της ασθένειας και του ανθρώπινου πόνου, και αναδεικνύεται η αξία της ελπίδας ως στοιχείου που νοηματοδοτεί τη ζωή και ενδυναμώνει την πίστη στο Θεό.

Στην παρουσίαση της εκπομπής ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης κ. Ιωάννης Λίλης.

(Φωτογραφία Rawpixel)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια