Κρήτη

Στη Βουλή η επιστολή διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό

Τι ζητούν τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου

Ο Γραμματέας της Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή την επιστολή διαμαρτυρίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό, με την οποία η Ομοσπονδία και τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου ζητούν:

-Την κάλυψη όλων των εργαζομένων που δεν έχουν μπει στις ρυθμίσεις, καθώς ακόμα και τώρα υπάρχουν περιπτώσεις τέτοιες, όπως οι εργαζόμενοι στα νυκτερινά κέντρα, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις μιας ημέρας και οι εργαζόμενοι από τα γραφεία ευρέσεως εργασίας.

-Την αναπλήρωση του μισθού στο 80% όσων εξακολουθούν να είναι σχεδόν 1 χρόνο τώρα σε αναστολή σύμβασης

-Για όσους θα έπαιρναν φέτος πρώτη φορά επίδομα ανεργίας να ισχύει η ρύθμιση των 50 ενσήμων και όχι των 80.

Ο κλάδος του επισιτισμού τουρισμού έχει πληγεί ανεπανόρθωτα την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού και οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν με τις οικογένειές τους αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης. Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης.

Το Κίνημα Αλλαγής, στο πλαίσιο της αξιόπιστης και αποτελεσματικής αντιπολίτευσης που ασκεί, επιμένει και διεκδικεί βέλτιστες λύσεις, ώστε να μη μείνει χωρίς στήριξη κανένας εργαζόμενος στον κλάδο του τουρισμού και επισιτισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια