«Καλπάζουν» οι διαδικτυακές απάτες με θύματα Κρητικούς - Πώς έγιναν «καπνός» χιλιάδες ευρώ

Κρήτη
«Καλπάζουν» οι διαδικτυακές απάτες με θύματα Κρητικούς - Πώς έγιναν «καπνός» χιλιάδες ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη μία περίπτωση εξιχνιάζουν οι αρχές και την άλλη βρίσκουν μπροστά τους

Απατεώνες έχουν εξαπολύσει επιδρομή στην Κρήτη σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών από τους οποίους έχουν αρπάξει μέχρι στιγμής δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η Ασφάλεια Ηρακλείου τα τελευταία 24ωρα ανακοίνωσε την εξιχνίαση πέντε περιπτώσεων απάτης σε βάρος πολιτών που πίστεψαν ότι αγόρασαν μηχανήματα, ενώ την ίδια στιγμή, θύμα πανομοιότυπο της απάτης έπεφτε και ένας Ρεθυμνιώτης.

«Θέλει πολύ προσοχή γιατί είναι επιτήδειοι και ο σκοπός τους είναι ένας και μοναδικός: Να πάρουνε χρήματα!», τονίζει η Εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης κ. Ελένη Παπαθανασίου.

Ο 65χρονος μπήκε και εκείνος σε ιστοσελίδα για να αγοράσει μηχανήματα, μάλιστα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον φερμένο ως υπεύθυνο για να κλείσει τη συμφωνία. Κατέθεσε 12 χιλιάδες ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό όπως του ζητήθηκε. Όμως σύντομα κατάλαβε ότι τα χρήματα έγιναν.. «καπνός»! Δίνουν τους κωδικούς και μετά τα χρήματά τους αλλάζουν χέρια εν ριπή οφθαλμού. Εφιστώ την προσοχή να μην απαντούν σε αυτά τα μηνύματα».

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είχαν εξαπατηθεί και οι πέντε πολίτες στο Ηράκλειο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, αφού πείστηκαν να στείλουν διάφορα ποσά σε λογαριασμούς που τους έδωσαν τα μέλη οργανωμένης συμμορίας. Μάλιστα, έλαβαν και πλαστά αποδεικτικά για τις καταθέσεις, ωστόσο μηχανήματα δεν είδαν ποτέ, ενώ πλήρωσαν 11 χιλιάδες ευρώ, που κατέληξαν στα χέρια απατεώνων.

Την ίδια στιγμή η αστυνομία στο Ρέθυμνο, ερευνά και άλλη απάτη σε βάρος 33χρονης κοπέλας, που έχασε 4 χιλιάδες ευρώ από τον λογαριασμό της. Τις προηγούμενες ημέρες δέχτηκε στο κινητό της μήνυμα, το οποίο εμφανιζόταν να είναι από την τράπεζα που διατηρούσε τις καταθέσεις της και το οποίο ανέφερε ότι κάποιος επιχειρεί μεταφορά χρημάτων.

Ανυποψίαστη έστειλε τους κωδικούς της κάρτας ανάληψης για να σταματήσει την προσπάθεια του δράστη, έτσι παρέδωσε τα προσωπικά της στοιχεία, χωρίς να επικοινωνήσει με την τράπεζα, εμβρόντητη αργότερα κατάλαβε ότι ο λογαριασμός της ήταν πλέον άδειος και ενημέρωσε την ασφάλεια Ρεθύμνου, η οποία προσπαθεί να εντοπίσει τα ψηφιακά ίχνη του δράστη.

Στο Ρέθυμνο εξελίχθηκε μία ακόμα απόπειρα απάτης, τα τελευταία 24ωρα. Οι άγνωστοι χρησιμοποίησαν αυτή τη φορά το όνομα του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Στέλιου Σπανουδάκη. Επικοινώνησαν με Ρεθεμνιώτη επιχειρηματία και ζήτησαν την παράδοση προϊόντων υποσχόμενοι την καταβολή χρημάτων.

Ακολουθώντας τη γνωστή μέθοδο επικοινώνησαν και πάλι υποστηρίζοντας ότι κατέθεσαν μεγαλύτερο ποσό, ζητώντας πίσω τη διαφορά.

Ο επιχειρηματίας υποψιασμένος δεν ανταποκρίθηκε και κατήγγελλε το περιστατικό στην αστυνομία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News