Κρήτη: Τα σχολεία που θα είναι κλειστά και την Παρασκευή

Κρήτη
Κρήτη: Τα σχολεία που θα είναι κλειστά και την Παρασκευή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» προκάλεσε προβλήματα και στην ομαλή ροή των σχολικών μονάδων στην Κρήτη τα τελευταία 24ώρα

Οι καιρικές συνθήκες στην Κρήτη μπορεί να βελτιώθηκαν σήμερα και η «Μήδεια» να αποχώρησε,  ωστόσο οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας είναι ακόμη εμφανείς με αποτέλεσμα να μην λειτουργήσουν και αύριο Παρασκευή σχολικές μονάδες στην Κρήτη, με γνώμονα πάντα και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Δήμος Ηρακλείου

Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ηράκλειου κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Παρασκευή, το Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Μύρωνα.

Δήμος Φαιστού

Το κλείσιμο συγκεκριμένων σχολικών μονάδων αποφάσισε για την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Για την απόφαση του ο Δήμαρχος Φαιστού έλαβε υπόψη μεταξύ άλλων, το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα και τις δυσμενείς συνθήκες που δημιουργήθηκαν κυρίως σε ορεινούς και ημιορεινούς όγκους του Δήμου, αλλά και την αναγκαιότητα προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα για την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 αποφασίστηκε το κλείσιμο:

Α. Του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου της Κοινότητας Βοριζίων της Δημοτικής Ενότητας Ζαρού.

Β. Του Δημοτικού Σχολείου Καμαρών της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου.

Δήμος Γόρτυνας

Κλειστά την Παρασκευή 19/2 τα σχολεία των Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, λόγω του παγετού και της επικινδυνότητας στις μετακινήσεις των μαθητών στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα, την Παρασκευή 19/2/2021, όλα τα σχολεία (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) των παραπάνω Δημοτικών Ενοτήτων θα παραμείνουν κλειστά. Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Στις Δημοτικές Ενότητες Γόρτυνας και Κόφινα, όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Γουλιδάκη, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Παρασκευή, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου .

Δήμος Μυλοποτάμου

Με απόφαση του Δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Δημήτρη Κόκκινου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου θα παραμείνουν  κλειστοί και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021.

Όπως αναφέρεται επιπροσθέτως σε σχετική ανακοίνωση: Αιτία είναι το γεγονός, ότι οι θερμοκρασίες παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλές και κρίνεται, ότι τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια για τους μαθητές, αφού λόγω των μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας, οι αίθουσες πρέπει να λειτουργούν με ανοιχτά παράθυρα και πόρτες και οι μαθητές θα πρέπει υποχρεωτικά να βρίσκονται στις αυλές των σχολείων κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Το ψύχος δεν επιτρέπει μια τέτοια λειτουργία των σχολείων στην περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου και ως εκ τούτου κρίνεται σκόπιμο η συνέχιση των μαθημάτων δια τηλεκπαίδευσης ως ασφαλέστερης μεθόδου για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Φωτογραφία αρχείου intime 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News