«Μήδεια»: Στους -6.8 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σε περιοχές της Κρήτης - Προσοχή στον παγετό

Κρήτη
«Μήδεια»: Στους -6.8 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σε περιοχές της Κρήτης - Προσοχή στον παγετό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καιρός στην Κρήτη μετά τα χιόνια και τους παγωμένους ανέμους

Μετά την «επέλαση» της Μήδειας αλλάζει το σκηνικό του καιρού ωστόσο απαιτείται προσοχή σε κάποια σημεία του οδικού δικτύου της Κρήτης λόγω παγετού και χιονιού στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η ελάχιστη θερμοκρασία το πρωί της Πέμπτης 18/02 σε αρκετές περιοχές της Κρήτης, με τις χαμηλότερες τιμές σε χιονοσκεπή σημεία. Eνδεικτικά η χαμηλότερη θεμροκρασία την Πέμπτη καταγράφηκε στο Τζερμιάδο και το χωριό Ασκύφου με -6.8 βαθμούς Κελσίου. 

Οι 8 χαμηλότερες τιμές θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί.

 

Σύμφωνα με την ΕΜΥ λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται την Πέμπτη στην Κρήτη. Οι άνεμοι πνέουν  δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο στα δυτικά και βορειοανατολικά τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα βορειοανατολικά ορεινά - ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία τοπικά 6 και στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στη δυτική Μακεδονία.

Για την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης λίγες παροδικές χιονοπτώσεις. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 5 και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά, όμως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, από το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στα Δωδεκάνησα αίθριος καιρός.

Tα προβλήματα της κακοκαιρίας σύμφωνα με το meteo.gr

Για αναλυτική πρόβλεψη καιρού πατήστε (ΕΔΩ)

(φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News