Κρήτη

Οργανώνεται το συντονιστικό κέντρο Πολιτικής Προστασίας στην Κρήτη

Συνάντηση με τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας, αντιστράτηγο ε.α. Μανώλη Παραβολιδάκη, είχε ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης

“Η Πολιτική Προστασία είναι ένδειξη Πολιτισμού μιας κοινωνίας και απόδειξη οργάνωσης ενός σύγχρονου κράτους. Για αυτό και η κυβέρνηση της ΝΔ επένδυσε εξαρχής στην ανασύσταση της και στην εκ βάθρων αναδιάρθρωσης της”.

Τη θέση αυτή εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης κατά την επίσκεψη του στα νέα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας στην Κρήτη, όπου συναντήθηκε με τον συντονιστή της Περιφέρειας Κρήτης, αντιστράτηγο ε.α. Μανώλη Παραβολιδάκη.

Ο κ. Παραβολιδάκης περιέγραψε στον κ. Σενετάκη τον τρόπο που οργανώνεται και στην Κρήτη η Πολιτική Προστασία και το πως προετοιμάζεται το έδαφος για τη δημιουργία ενός εκ των 13 υπερσύγχρονων συντονιστικών κέντρων που θα δημιουργηθούν το προσεχές διάστημα σε όλη την ελληνική Επικράτεια.

“Για την ώρα εμπλουτίζουμε τον σχεδιασμό και την επεξεργασία των σεναρίων πρόληψης και αντιμετώπισης ακραίων καταστάσεων, ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία, φαινόμενο ακόμα πιο ακραία από τα πλημμυρικά φαινόμενα που αντιμετωπίσαμε πρόσφατα στα Μάλια”, είπε ο αντιστράτηγος, ο οποίος έχει αναλάβει τον συντονιστικό ρόλο όλων των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Σενετάκης σημείωσε ότι η τραγωδία στο Μάτι αφύπνισε την ελληνική κοινωνία και ανάδειξε τη σημασία του θεσμού, για τον οποίο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη σημασία και προσωπικό ενδιαφέρον. “Η Πολιτική Προστασία σήμερα σε σχέση με αυτό που ήταν πριν από δύο χρόνια, είναι η μέρα με τη νύχτα”, είπε ο βουλευτής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια