«Μήδεια» - Κρήτη: Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά την Πέμπτη

Κρήτη
«Μήδεια» - Κρήτη: Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά την Πέμπτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κακοκαιρία δεν επιτρέπει την ασφαλή επαναλειτουργία σχολικών μονάδων

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Κρήτη τα τλεευταία 24ώρα, οδηγούν τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στη λήψη νέων αποφάσεων αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων που λόγω της κακοκαιρίας έχουν κλείσει τις τελευταίες δύο ημέρες.

Κλειστά και αύριο, Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου τα σχολεία στο Δήμο Χερσονήσου

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, μετά από σχετική απόφαση, όλα τα σχολεία του Δήμου Χερσονήσου.

Κλειστά σχολεία στο δήμο Αμαρίου 

Για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας και λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη τα σχολεία  στο δήμο Αμαρίου του νομού Ρεθύμνου.

Την απόφαση γνωστοποιεί ο δήμαρχος Αμαρίου  Πάντελής Μουρτζανός.

Κλειστά σχολεία και στο δήμο Μυλοποτάμου

Με απόφαση του Δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Δημήτρη Κόκκινου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021.

Όπως αναφέρεται επιπροσθέτως σε σχετική ανακοίνωση: Αιτία είναι το γεγονός, ότι οι θερμοκρασίες παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλές και κρίνεται, ότι τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια για τους μαθητές, αφού λόγω των μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας, οι αίθουσες πρέπει να λειτουργούν με ανοιχτά παράθυρα και πόρτες και οι μαθητές θα πρέπει υποχρεωτικά να βρίσκονται στις αυλές των σχολείων κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.

Το ψύχος δεν επιτρέπει μια τέτοια λειτουργία των σχολείων στην περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου και ως εκ τούτου κρίνεται σκόπιμο η συνέχιση των μαθημάτων δια τηλεκπαίδευσης ως ασφαλέστερης μεθόδου για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κλειστά, αύριο, Πέμπτη όλα τα σχολεία του Δήμου Ιεράπετρας

Με απόφαση του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη, ΚΛΕΙΣΤΑ θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Ειδικά Σχολεία καθώς επίσης οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ιεράπετρας καθώς προβλέπονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και υψηλή υγρασία κατά τις πρωινές ώρες.

Κλειστά τμήματα και στα Ανώγεια

Έπίσης όπως έγινε γνωστό κλειστά θα παραμείνουν αύριο και τμήματα του νηπιαγωγείου Ανωγείων.

Ανοιχτά αύριο τα σχολεία στο Ηράκλειο 

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Νικο Συριγωνάκη  στο neakriti.gr, από αύριο Πέμπτη, οι σχολικές μονάδες Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης του ν. Ηρακλείου των οποίων η λειτουργία είχε ανασταλεί, θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός από κάποιες περιπτώσεις όπου οι δήμαρχοι θα αποφασίσουν για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων εξαιτίας των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών. 

Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι από την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία και όλα τα ΚΕΠΑ του Δήμου Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Εξαιρούνται τα παρακάτω σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά, εξαιτίας των επιπτώσεων της πρόσφατης κακοκαιρίας:

-Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Μύρωνα, τα  οποία θα είναι κλειστά Πέμπτη και Παρασκευή

-Δημοτικό Αγίου Μύρωνα, το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά την Παρασκευή.

-Δημοτικό και το γυμνάσιο Βενεράτου. 

Κλειστά την Πέμπτη τα σχολεία σε Κρουσώνα, Τύλισο, Μάραθος, Ροδιά, Φόδελε και Αγία Πελαγία

Με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί σε Κρουσώνα, Τύλισο, Μάραθος, Ροδιά, Φόδελε και Αγία Πελαγία, για λόγους που σχετίζονται με τη χιονόπτωση και το ψύχος. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

«Η αναστολή λειτουργίας, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021, των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους οικισμούς Κρουσώνα, Τυλίσσου, Μαράθου, Ροδιάς, Φόδελε και Αγίας Πελαγίας καθώς και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δημοτικών και ιδιωτικών των οικισμών Κρουσώνα, Τυλίσσου και Αγίας Πελαγίας Δήμου Μαλεβιζίου, λόγω προβλημάτων που προέκυψαν από την χιονόπτωση και το ψύχος, γεγονός που καθιστά επικίνδυνη την προσέλευση των μαθητών στα εν λόγω σχολεία. 

 Τα σχολεία στους οικισμούς Γαζίου, Αγίας Μαρίνας, Καλεσσών και Καβροχωρίου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Παρακαλούνται οι διευθύνσεις των σχολείων να λάβουν υπόψη τους την ενημέρωση της ΚΕΔΕ από το Υπουργείο Παιδείας ότι σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω ακραίων καιρικών καταστάσεων, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα διακοπεί, αλλά θα πραγματοποιείται κανονικά μέσω της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ 4264/30-09-2020 (σχετ. το με Α.Π. 519/12.02.2021 έγγραφο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας)».

Ανοιχτά αύριο τα σχολεία στα Χανιά

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων ανακοινώνεται ότι επαναλειτουργούν κανονικά από αύριο, Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021, οι σχολικές μονάδες Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης των οποίων η λειτουργία είχε ανασταλεί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το Νομό το τελευταίο τριήμερο.

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Γόρτυνας

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, λόγω του ψύχους και των κακών καιρικών συνθηκών και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, καθώς και ο Βρεφικός και οι Παιδικοί Σταθμοί) του Δήμου Γόρτυνας, θα παραμείνουν κλειστά. Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Κλειστά σχολεία σε χωριά του Δήμου Φαιστού

Κλειστά θα παραμείνουν μέχρι και αύριο το μεσημέρι όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα χωριά Ζαρός, Αντισκάρι, Πηγαϊδάκια και Καμάρες του Δήμου Φαιστού.

Το παραπάνω επιβεβαίωσε στο neakriti.gr ο Δήμαρχος Φαιστού, κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εν λόγω απόφαση ελήφθη για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, λόγω του ότι τα συγκεκριμένα χωριά βρίσκονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη.

Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

Το κλείσιμο συγκεκριμένων σχολικών μονάδων για την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 αποφάσισε ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης. Για την απόφαση του ο Δήμαρχος Φαιστού έλαβε υπόψη μεταξύ άλλων, το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα και τις δυσμενείς συνθήκες που δημιουργήθηκαν κυρίως σε ορεινούς και ημιορεινούς όγκους του Δήμου, αλλά και την αναγκαιότητα προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Ειδικότερα για την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 αποφασίστηκε το κλείσιμο:

Α. Του συνόλου των εκπαιδευτικών δομών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Ζαρού, συμπεριλαμβανομένου και του Παιδικού Σταθμού.

Β. Του Δημοτικού Σχολείου Καμαρών της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου.

Γ. Των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Αντισκαρίου και Πηγαϊδακίων της Δημοτικής Ενότητας Μοιρών.

Μονοήμερη αναστολή λειτουργίας του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Αρμένων λόγω αδυναμίας πρόσβασης μαθητών από παγετό

Την αναστολή των μαθημάτων στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Αρμένων για αύριο, Πέμπτη 18-2-2021, αποφάσισε το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Η απόφαση λήφθηκε με γνώμονα την αντικειμενική αδυναμία πρόσβασης μαθητών στο σχολείο, οι οποίοι διαμένουν σε οικισμούς της ευρύτερης περιοχής των Αρμένων, λόγω του παγετού που προκλήθηκε από την πρόσφατη χιονόπτωση, συνθήκη που καθιστά επικίνδυνη, αν όχι αδύνατη, τη μετακίνηση των παιδιών και των οικογενειών τους.

Οροπέδιο Λασιθίου

Κλειστά τα σχολεία και αύριο στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου. Την απόφαση έκανε γνωστή στο neakriti.gr ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου κ. Στεφανάκης, υπογραμμίζοντας ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην περιοχή του , δεν επιτρέπουν να δοθεί το "πράσινο φως" για άνοιγμα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο συγκεκριμένο δήμο.

Δήμος Σφακίων 

"Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 18/02/2021, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών θα ανοίξουν τα παρακάτω σχολεία του Δήμου Σφακίων:
Νηπιαγωγείο Ανώπολης Δημοτικό σχολείο Ανώπολης Νηπιαγωγείο Βουβά Νηπιαγωγείο Πατσιανού (κλασικό τμήμα μόνο) Νηπιαγωγείου Σκαλωτής (κλασικό τμήμα μόνο)
Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα πραγματοποιήσουν τα μαθήματα τους μέσω τηλεδιάσκεψης". Υπενθυμίζεται ότι λόγω της κακοκαιρίας,  τα σχολεία όλων των βαθμίδων παραμένουν και σήμερα κλειστά  στους νομούς Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου αλλά και στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου. 

Φωτογραφία: intime

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News