«Μήδεια»: Στους -2 η θερμοκρασία στην Κρήτη και ριπές ανέμου 89 χιλιομέτρων

Κρήτη
«Μήδεια»: Στους -2 η θερμοκρασία στην Κρήτη και ριπές ανέμου 89 χιλιομέτρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Που καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία

Με χιόνια, βροχές, παγωμένους ανέμους και χιονόνερο συνεχίζεται η «επέλαση» της «Μήδειας» στην Κρήτη. Το θερμόμετρο σε κάποιες περιοχές της Κρήτης έπεσε κάτω από το μηδέν ενώ ισχυρές ριπές ανέμου καταγράφηκαν στον Πλακιά Ρεθύμνου καθώς είχαν ένταση 89 χιλιόμετρα την ώρα.

Αναλυτικά οι θερμοκρασέις το πρωί της Τετάρτης σύμφωνα με το Meteo.gr :

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ
ΑΝΩΓΕΙΑ-1
ΑΣΚΥΦΟΥ 1
ΤΖΕΡΜΙΑΔΟ  0
ΕΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ  3
ΠΟΤΑΜΟΙ ΛΑΣΙΘΙΟΥ-1
ΣΑΜΑΡΙΑ-2
ΣΤΑΥΡΑΚΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  3
ΦΟΥΡΦΟΥΡΑΣ  3

Η απολύτως ελάχιστη θερμοκρασία σε επίπεδο χώρας σημειώθηκε, όπως την Τρίτη 16/2, στο Νέο Καύκασο Φλώρινας και ήταν ίση με -24.8 βαθμούς Κελσίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία των -20.4 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε στην Πτολεμαΐδα αποτελεί ρεκόρ από την αρχή λειτουργίας του σταθμού, την Άνοιξη του 2006.

Ισχυρές ριπές ανέμου στον Πλακιά

Παράλληλα, τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου επικράτησαν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι με ριπές άνω των 100 χλμ/ώρα, οι οποίοι στη συνέχεια παρουσίασαν μικρή εξασθένηση. Όπως προκύπτει από τον πίνακα που ακολουθεί, η ισχυρότερη ριπή καταγράφηκε στο Πόρτο Τήνου και ήταν ίση με 121 χλμ/ώρα. Ισχυρές ριπές ανέμου και στον Πλακιά Ρεθύμνου με 89 χιλιόμετρα την ώρα.

Προσοχή στους ανέμους στις Γούβες

Σύμφωνα με το δήμαρχο Χερσονήσου προσοχή χρειάζεται με τους ανέμους .Όπως αναφέρει σε ανάρτηση «Στις Γούβες τώρα. Μεγάλη προσοχή ακόμα και στο παραλιακό μέτωπο από τους σφοδρούς ανέμους που δημιουργούν πρόβλημα σε όλο το παραλιακό μέτωπο. Από νωρίς το πρωί, παρόντες όλοι για να κρατήσουμε τους δρόμους μας ανοιχτούς και αυτή τη δύσκολη μέρα για την Κρήτη μας. ΜΕΓΆΛΗ ΠΡΟΣΟΧΉ στις μετακινήσεις εξαιτίας των έντονων ανέμων, της βροχόπτωσης και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών».

Για αναλυτική πρόβελψη καιρού πατήστε (ΕΔΩ)

(φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News