Κρήτη

Κακοκαιρία «Μήδεια» - Κρήτη: Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία - Τα σημεία που απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες

Η έκκληση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλου Μπαριτάκη

Αίρεται η διακοπή κυκλοφορίας όλων των φορτηγών στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου – Αγ. Γαλήνης

Η χιονόπτωση στην διάρκεια της νύχτας είχε ως αποτέλεσμα να ντυθούν στα λευκά ορεινές και ημιορεινες περιοχές της Κρήτης.

 Ωστόσο το χιόνι προκάλεσε και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων αφού δρόμοι έκλεισαν.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του κ. Παύλου Μπαριτάκη, προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης για τις προσπάθειες των μηχανημάτων να κρατήσουν να ανοίξουν το δρόμο, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, από τα  όρια της  Περιφερειακής Ενότητας  Ηρακλείου, Βιάννος, Μάρθα, Αρκαλοχώρι.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, αίρεται η εφαρμογή των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορούσε τη διακοπή κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου – Αγ. Γαλήνης (από Διασταύρωση Λαράνι-Αγίου Θωμά έως διασταύρωση προς Μεγάλη Βρύση – Πρεβελιανά).

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. « hellenicpolice . gr », υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα - διακοπές κυκλοφορίας - χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κρήτης, είναι ως εξής:

Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • στο Δήμο Πλατανιά από περιοχή Λάκκους προς Ομαλό

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:

  • στο Δήμο Σφακίων περιοχή Κράπη προς Χώρα Σφακίων

Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • στην Δημοτική οδό Σπηλίου – Γερακαρίου

Γ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Διακοπή κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων στα εξής σημεία:

  • στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου – Αγ. Γαλήνης (από Διασταύρωση Λαράνι-Αγίου Θωμά έως διασταύρωση προς Μεγάλη Βρύση – Πρεβελιανά)

Δ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία:

  • στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου – Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου από την τοπική κοινότητα Ζενίων μέχρι και το Οροπεδίου Λασιθίου
  • στην επαρχιακή οδό Χερσονήσου – Οροπεδίου Λασιθίου από το Κράσι μέχρι το Οροπέδιο Λασιθίου και
  • στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας – Μαλλών από την τοπική κοινότητα Καλαμαύκας μέχρι Μάλλες

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. « hellenicpolice.gr », υπάρχει ειδικό μπάνερ με αναλυτική ενημέρωση, ανά Περιφέρεια, σχετικά με διακοπές-απαγορεύσεις κυκλοφορίας, χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κ.λπ. λόγω των καιρικών φαινομένων, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης θα ενημερώνει συνεχώς για τις συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο και συστήνει στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μπαριτάκης, καλό  είναι  να  αποφεύγονται  οι  μετακινήσεις  ειδικά   κατά  την  διάρκεια  καθαρισμού   του  οδικού  δικτύου.

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Μπαριτάκη

Καλημέρα   και  ιδιαίτερη  προσοχή  σήμερα  !!! Η  νυκτερινή   νέα  χιονόπτωση  έντυσε  στα  λευκά   και  τις  ημιορεινές   περιοχές. Έντονο  το  κρύο  σήμερα    αλλά  και όπως  φαίνεται  πολλά  τα  προβλήματα  που  μας  αφήνει  η  "Μήδεια".

Από  νωρίς  και  σήμερα   τα  μηχανήματα   της  Περιφέρειας Κρήτης  επιχειρούν για  αποχιονισμό  στο επαρχιακό  οδικό  δίκτυο. Από  όρια  Περιφερειακής Ενότητας  Ηρακλείου, Βιάννος, Μάρθα, Αρκαλοχώρι.

Καλό  είναι  να  αποφεύγονται  οι  μετακινήσεις  ειδικά   κατά  την  διάρκεια  κσθαρισμού   του  οδικού  δικτύου.

Έκτακτη ανακοίνωση πολιτικής προστασίας δήμου  Οροπεδίου Λασιθίου - Απαγορεύεται η είσοδος στον κάμπο του Οροπεδίου Λασιθίου, για λόγους ασφάλειας των πολιτών.

Συνεχίζεται η  χιονόπτωση στο Οροπέδιο Λασιθίου.  Οι εργασίες εκχιονισμών του Δήμου συνεχίζονται αδιάλειπτα. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Εφιστούμε την ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται μόνο για τις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με οχήματα 4x4.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις εισόδους του Οροπεδίου Λασιθίου και στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Απαγορεύεται η είσοδος στον κάμπο του Οροπεδίου Λασιθίου, για λόγους ασφάλειας των πολιτών.

Υπενθυμίζουμε ότι ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (Covid-19) και παρακαλούμε όπως ακολουθείτε ΠΙΣΤΑ τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας».

Απαραίτητες οι αλυσίδες στον δρόμο Ηρακλείου - Μεσαράς

«Μόνο με αλυσίδες επιτρέπει η αστυνομία την διέλευση του δρόμου Ηρακλείου - Μεσαράς, στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας, καθώς το οδόστρωμα, παρά τους συνεχείς καθαρισμούς, είναι ιδιαιτέρως ολισθηρό, λόγω του παγετού.

Σημειώνεται ότι το ύψος του χιονιού σε αρκετά σημεία ξεπέρασε τα 30 εκατοστά. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες και να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας.ολουθείτε ΠΙΣΤΑ τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας».

Ξεπέρασε τα 30 εκατοστά το ύψος του χιονιού στο δήμο Γόρτυνας - Επί ποδός τα μηχανήματα του Δήμου Γόρτυνας για τον αποχιονισμό των δρόμων

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς το έργο του αποχιονισμού από τα συνεργεία του Δήμου μας, που καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να ανοίξουν τους δρόμους σε όλους τους οικισμούς που έχουν πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τα μηχανήματα του Δήμου (εκχιονιστικά, αλατιέρες) επιχειρούσαν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας απομακρύνοντας τεράστιες ποσότητες χιονιού από τους δρόμους (ύψος χιονιού άνω των 30 εκατοστών).

Παρακαλούνται οι οδηγοί που μετακινούνται στα χωριά των Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αλυσίδες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια